Нож Buck Knives 212 Fixed Ranger Limited 13296 0211IWSLE-B

Лимитиран нож Buck 212 Fixed Ranger Legacy 2022

Изчерпан
759,00 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Като част от колекцията Legacy 2022, този нож 212 Fixed Ranger на Buck Knives разполага със сатинирано острие от S45VN неръждаема стомана с красива ръкохватка от Ironwood - желязно дърво. Гардът и стоперът са изработени от месинг и облицовани с линии от Micarta. Включва изработен в САЩ черен калъф от естествена кожа.

Legacy Collection:
Buck's Legacy Collection предлага изключителна красота и драматичен дизайн на ножовете. Часове ръчна изработка влизат във всеки нож от Legacy Collection. Много детайли, проектирани от служителите на Buck, са ръчно изработени в САЩ с уникални материали и се определят като ценни семейни реликви. С участието на дизайни на дългогодишните художници Дейвид Йелоухорс и Майкъл Пратер, колекцията носи смес от редки и модерни материали и надниква в историята на Buck Knives.

Спецификации:
Материал на острието: S45VN неръждаема стомана
Дължина на острието: 3.625" (9.2 cm)
Дебелина на острието: 3 mm
Форма на острието: Clip point
Материал на ръкохватката: Ironwood (желязно дърво) с месингов гард и стопер
Обща дължина: 7.750" (19.7 cm)
Тегло: 5.6 oz. (159 g)
Произведен в САЩ
Разполага със сертификат за автентичност

Допълнителна информация
Марка Buck
Вид Ловен нож
Тип с фиксирано острие
Стомана неръждаема стомана
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон