Ловен нож Buck Knives 119 Special Pro Hunting 13105 0119GRS1-B

рейтинг:
80 % of 100

Класически нож с фиксирано острие Buck Knives 119 Special Pro Hunting 

Наличен
469,00 лв.
Купи на лизинг
на 12 вноски по 46.17 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Повече от век Buck Knives създава ножове, които са се превърнали в символ на качество.  Техните класически ловни ножове предлагащи функционалност и стил са доста изпреварили времето си и все още работят без оплаквания и днес. За 2021 г. Buck надстрои класическата серия 100, за да предложи на потребителите любимите им ножове с материали от по-висок клас. Тези известни класики сега могат да се похвалят с CPM-S35VN острие от неръждаема стомана и ръкохватка от Micarta за максимална практичност.

Първият нож на основателя на Buck Knives, Hoyt Buck, е направен от износено острие на пила през 1902 г. Този нож е с фиксирано острие и в продължение на много години всички ножове Buck са с фиксирани остриета. Сега, повече от 100 години по-късно, Buck Knives продължава да предлага изчерпателна линия ножове с фиксирано острие, идеални за полеви и общи задачи. За хората на открито, които предпочитат солидното усещане на фиксираното острие, най-продаваният модел 119 Special на Buck задава стандарта, по който се измерват останалите. Базиран на този вечен дизайн, Buck вече има 119 Special Pro, включващ S35VN неръждаема стомана и зелени ръкохватки от Micarta. Тази комбинация от материали предлага най-доброто сцепление с първокласната стомана на Buck, за да осигури максимална ефективност на открито. Предлага се в комплект с черна кожена кания.

Спецификации:
Материал на острието: CPM-S35VN неръждаема стомана
Дължина на острието: 6.00" (15.2 cm)
Дебелина на острието: 0.175" (4.4 mm)
Форма на острието: Clip Point
Материал на ръкохватката: зелена Micarta с алуминиев стопер и гард
Дължина на ръкохватката: 4.50" (11.4 cm)
Обща дължина: 10.50" (26.7 cm)
Тегло: 7.70 oz. (218.3 g)
Произведен в САЩ

Допълнителна информация
Марка Buck
Вид Ловен нож
Тип с фиксирано острие
Стомана S35VN неръждаема стомана
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон