Schrade
SKU
21804

Ловен нож Schrade Alpha Wolverine 1182520

Ножът Schrade Wolverine (1182520) е средно голям нож с фиксирано острие и цялостна конструкция Full Tang, предназначен за бушкрафт и лов. 

Изчерпан
109,00 лв.
  • Марка: Schrade

Ножът Wolverine от Schrade има средно голямо острие с Drop Point профил и гладък режещ ръб, изработено от високовъглеродна неръждаема стомана AUS-10 с дебелина 3,5 mm. Цялото острие е покрито с графитен тефлон, предпазващ стоманата от повреда и корозия и елиминиращ отраженията на светлината. В основата на острието има малък напречен предпазител, предпазващ потребителя от случайно приплъзване на ръката върху острието. Допълнителното гофриране, поставено на гърба на основата на острието, осигурява много добра опора за прецизно рязане и скъсяване на захвата, а гофрирането, поставено на гърба на ръкохватката точно над главата, подобрява удължения захват, използван например при рязане.

Ножът е с ергономична ръкохватка от епоксидно-стъклен ламинат G10, благодарение на което не само пасва перфектно в ръката и гарантира сигурен захват, но е и изключително устойчив на повреди. Ръкохватката е с отвор в края, предназначен за ремък.

В комплекта с ножа получавате твърда полимерна кания, пригодена за носене на колан с максимална ширина 50 милиметра. На външните ръбове на канията има многобройни слотове в съответствие с модулна система и отвори за паракорда шнур, което ви позволява свободно да регулирате начина на носене. Допълнително предимство на канията е керамичното точило, поставено на един от ръбовете, благодарение на това решение, възстановяването на остротата на ножа няма да изисква допълнително оборудване.

Спецификации:
Материал на острието: неръждаема стомана AUS-10
Дължина на острието: 97 мм
Дебелина на острието: 3,5 мм
Форма на острието: Drop Point
Покритие на острието: графитен тефлон
Материал на ръкохватката: G10
Дължина на ръкохватката: 116 мм
Обща дължина: 213 мм
Тегло: 173 гр

Допълнителна информация
Марка Schrade
Вид Ловен нож
Тип с фиксирано острие
Стомана AUS8 неръждаема стомана
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон