BALLISTOL
SKU
235320

Смазка за почистване на цеви ROBLA SOLO MIL 65ml

Смазка за почистване на цеви ROBLA SOLO MIL 65ml

Наличен
10,90 лв.
  • Марка: BALLISTOL

    Ballistol Universal е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 117 години. BALLISTOL е произведен и продаван по света от повече от четири поколения. Първоначално разработен за императорската армия като масло за поддръжка на оръжия, БАЛИСТОЛ скоро стана незаменим домакински лек в Германия, Австрия и Швейцария. Милиони потребители са използвали и експериментирали с BALLISTOL, като по този начин са открили изненадващо много начини и случаи на използването му, също с човешки същества и животни. През 1874 г. Фридрих Вилхелм Клевер, юрист, интересуващ се в областта на икономиката, основава химическия завод F.W. Klever в Кьолн, Германия. Започва да произвежда масла и грес на основата на въглища. Да бъде независим от доставката на сурови материали, той си купува мина за въглища. Около началото на 20 век императорската армия се нуждае от универсално масло, което да бъде не само подходящо за поддържане и почистване на металните части на оръжията, но също за поддържане на дървените приклади и кожени съоръжения. Едновременно с това трябва да служи на войниците като масло за леки наранявания, разкъсвания и натъртвания. Тогава д-р Хелмут Клевер, преподавател по химия в Техническия университет на Карлсруе и син на основателя на химическия завод Klever, успява да създаде формулата за специалното масло. Той измисля името BALLISTOL от комбиниране на техническия термин балистика и латинската дума за масло олеум. И само след кратко време BALLISTOL успява да се утвърди като "чудно масло", поради невероятните си, често чудодейни способности. Маслото е използвано от немската армия от 1905г. до 1945г. Името на марката BALLISTOL оцелява въпреки всички исторически сътресения до ден днешен и е станало израз, технически термин, за ловци, стрелци, риболовци и много други. Не е пресилено да се твърди, че BALLISTOL се е превърнал в синоним на качество и гъвкавост.

Смазка за почистване на цеви Robla Solo MIL 65ml.

Този препарат се препоръчва за очистване на цеви. За тази цел запушете отвора с парче корк или каучук и напълнете цевта с Robla Solo MIL до горе. Изчакайте няколко часа дори една цяла нощ, ако отлаганията са сериозни.
Ако има леки зацапвания не е необходимо да го пълните, а само да почистите с традиционните четки, като капнете малко от препарата върху тях. Не оставяйте цевта навлажнена с Robla Solo MIL,съдържащият се амоняк може да се изпари и остатъчната вода в комбинация с органичните соли може да доведе до корозия.Само напълнена цевта с препарата може да престои по-дълго време.
Цветовете, вариращи от зелено до синьо, показват разтворени мед и томбак / сплав от мед и цинк /, а оловото и цинка правят безцветен разтвор. След отстраняване на разтвора, трябва да почистите добре, като издърпате няколко пъти кърпа през отвора.
След подсушаването задължително използвайте BALLISTOL или Gunex спрей. Тази операция е много важна, за да се вкара в цевта  масло с цел предпазване на метала от корозия.
Разтварящите възможности на препарата са изключително силни и могат да навредят на повърхностите, върху които се използват. След приключване на почистването, следите от Robla Solo MIL трябва да бъдат отстранени със сухо парче плат или чрез изплакване с вода.Пазете очите от контакт и не вдишвайте парите.
 

Допълнителна информация
Марка BALLISTOL
Увеличение 1.25-4x
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон