BALLISTOL
SKU
220000

Масло GUNEX 50 ml. BALLISTOL

 Антикорозионна почистваща смазка Gunex Ballistol.

Наличен
13,90 лв.
  • Марка: BALLISTOL

    Ballistol Universal е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 117 години. BALLISTOL е произведен и продаван по света от повече от четири поколения. Първоначално разработен за императорската армия като масло за поддръжка на оръжия, БАЛИСТОЛ скоро стана незаменим домакински лек в Германия, Австрия и Швейцария. Милиони потребители са използвали и експериментирали с BALLISTOL, като по този начин са открили изненадващо много начини и случаи на използването му, също с човешки същества и животни. През 1874 г. Фридрих Вилхелм Клевер, юрист, интересуващ се в областта на икономиката, основава химическия завод F.W. Klever в Кьолн, Германия. Започва да произвежда масла и грес на основата на въглища. Да бъде независим от доставката на сурови материали, той си купува мина за въглища. Около началото на 20 век императорската армия се нуждае от универсално масло, което да бъде не само подходящо за поддържане и почистване на металните части на оръжията, но също за поддържане на дървените приклади и кожени съоръжения. Едновременно с това трябва да служи на войниците като масло за леки наранявания, разкъсвания и натъртвания. Тогава д-р Хелмут Клевер, преподавател по химия в Техническия университет на Карлсруе и син на основателя на химическия завод Klever, успява да създаде формулата за специалното масло. Той измисля името BALLISTOL от комбиниране на техническия термин балистика и латинската дума за масло олеум. И само след кратко време BALLISTOL успява да се утвърди като "чудно масло", поради невероятните си, често чудодейни способности. Маслото е използвано от немската армия от 1905г. до 1945г. Името на марката BALLISTOL оцелява въпреки всички исторически сътресения до ден днешен и е станало израз, технически термин, за ловци, стрелци, риболовци и много други. Не е пресилено да се твърди, че BALLISTOL се е превърнал в синоним на качество и гъвкавост.

Перфектно масло за дългосрочно запазване на оголени метални части, дори и при екстремни условия (-50 ° C до 100 ° C). Успява да се промъкне между метала и влагата, инфилтрира се в микроскопичните пукнатини, почиства и поддържа повърхностите гладки. Gunex е БЕЗ силикон, хлориран въглеводород и озон-разрушаващи фреони.
Осигурява перфектна защита във всички климатични зони - включително в тропиците. С Gunex всичко остава защитено от корозия, дори при мокри условия. Премахва прах и остатъци от нагар, почиства механизми на пушки, пистолети и револвери, осугурява им гладка работа; поддържа и защитава. Смолите на неподходящите масла се разтварят лесно от него. Освен, че е подходящ за оръжия може да се използва и за много други неща.  Подходящ е за смазване, поддръжка и защита на въдици, телескопични изтеглящи механизми и др. Защитава и се грижи за движещите се компоненти, блестящи метали, винтови съединение с тягови системи, също и срещу солен въздух и водни пръски. Идеален е за третиране на скърцащи или стегнати връзки. Предотвратява замръзването на брави, премахва смолисти отлагани и катран, и осигурява на металните и хромирани части дългосрочна защита от корозия. Запазва акумулаторите, разпределителите и бобина контактите чисти, премахва влагата и не позволява проникването на вода. Gunex също така надеждно действа като моторно масло за мотоциклети.

 

Допълнителна информация
Марка BALLISTOL
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон