Ловен - тактически нож - Buck 3134 Simonich Raven Legacy™

Ниж Buck Simonich с фиксирано острие от S30V стомана.
Изчерпан
599,00 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Силен, здрав и надежден. Създаден в сътрудничество със Simonich Knives, профилираната ръкохватка и Full Tang конструкцията на този дизайн го правят един от най-добрите ножове на разположение в своя клас за ловеца, войника и цивилните.

Спецификации:

- Острие - 12,7 cm (5")
- Стомана - S30V
- Дължина - 25,7 cm (10 1/8")
- Ръкохватка - полимер G10 с накатка
- Тегло - 216 g (7,6 oz)

Допълнителна информация
Спецификация Острие - 12,7 cm (5") - Стомана - S30V - Дължина - 25,7 cm (10 1/8") - Ръкохватка - полимер G10 с накатка - Тегло - 216 g (7,6 oz)
Марка Buck
Вид Ловен нож
Стомана S30V неръждаема стомана
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон