Нож 110 Legacy Collection Titanium Slim Pro TRX 13519 0110GYSLE1-B

Сгъваем нож Buck 110 Legacy Collection Titanium Slim Pro TRX - Тънък, здрав, доказан - със сигурност ще се превърне в друга класика.

Наличен
999,00 лв.
Купи на лизинг
на 12 вноски по 98.33 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Ново

 В колекцията Legacy 2023, ножът Slim Pro TRX от серия 110 разполага с модифицирано острие от неръждаема стомана S45VN. Реже като бръснарско ножче!
Ножът е подходящ за любители на открито или ловци, както и колекционери, след няколко опита Buck успя да съчетае силните страни на други сгъваеми ножове със заключващи механизми.
Гладкото, сатинирано острие във форма Clip Point от неръждаема стомана S45VN,с твърдост 58 HRC, може да се отвори с палец. Острието е термично обработено от Пол Бос (Paul Bos), абсолютният майстор на закаляването на стоманата. Lock Back системата за заключване означава, че острието е заключено в напълно отворено положение.
12,5-сантиметровата шлифована титаниева ръкохватка с бронзово анодизирана ос и винтове и обратим, сгъваем клипс за джобове е с DLC (подобен на диамант карбон) покритие.

Спецификации:
Материал на острието: неръждаема стомана CPM-S45VN
Дължина на острието: 3.75" (9.53 cm)
Форма на острието: Clip Point
Дебелина на острието: 0.120" (3.05 mm)
Материал на ръкохватката: Титан, обработен с мъниста
Заключващ механизъм: Lock back
Дължина затворен: 4.875" (12.40 cm)
Обща дължина: 8.625" (21.93 cm)
Произведен в САЩ

Допълнителна информация
Марка Buck
Вид Нож за всекидневно ползване
Тип сгъваемо острие
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон