KOLBA
SKU
552037

Свирка за обучение на куче KOLBA

Оранжевата свирка на 4wild.eu е доказана джаджа, която помага в обучението на нашия четириног любимец.

Наличен
21,00 лв.
  • Марка: KOLBA

Високото свирене помага за усвояване на подходящо поведение и реакция на команди на вашето куче. Свирката излъчва високочестотен сигнал от прибл. 5900 Hz, което е почти недоловим за човешкото ухо.

Свирката на 4wild.eu е специално проектирана за професионално обучение на кучета!
Кучето реагира добре на звуци с честота от 8 kHz, докато честотата на човешкия глас има диапазон от около 2-4 kHz, което означава, че кучето не винаги чува командите на настойника, особено в потока от много подобни звуци. Ето защо много водачи на кучета и треньори решават да използват високочестотна свирка, чийто сигнал е по-добре чуваем за кучето, дори от голямо разстояние.

Предимства от използването на свирка за обучение:
Повишава безопасността при ходене и проследяване
Способността да призове куче от голямо разстояние
Ясен и недвусмислен тон на командите 

За да може кучето да реагира правилно на висок сигнал, само свирката не е достатъчна. Необходимо е да се изгради асоциация и да се развие необходимата реакция на кучето към звука, което разбира се изисква много упражнения и редовност.
Звукът на свирката е практически нечуваем за хората, така че обучението с помощта й може да започне у дома, като постепенно се увеличава нивото на трудност. Свирката е изработена от хипоалергичен материал, устойчив на атмосферни влияния. В задната част на свирката е прикрепен метален пръстен, към който има прикрепен найлонов ремък, позволяващ удобно носене около врата.

Допълнителна информация
Марка KOLBA
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон