BALLISTOL
SKU
234070

Спрей за почистване на оптика и лещи Ballistol OPTIK-REINIGER 30 ml

Препарат за почистване на оптики, обективи и лещи от Ballistol Германия - OPTIK-REINIGER

Наличен
13,00 лв.
  • Марка: BALLISTOL

    Ballistol Universal е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 117 години. BALLISTOL е произведен и продаван по света от повече от четири поколения. Първоначално разработен за императорската армия като масло за поддръжка на оръжия, БАЛИСТОЛ скоро стана незаменим домакински лек в Германия, Австрия и Швейцария. Милиони потребители са използвали и експериментирали с BALLISTOL, като по този начин са открили изненадващо много начини и случаи на използването му, също с човешки същества и животни. През 1874 г. Фридрих Вилхелм Клевер, юрист, интересуващ се в областта на икономиката, основава химическия завод F.W. Klever в Кьолн, Германия. Започва да произвежда масла и грес на основата на въглища. Да бъде независим от доставката на сурови материали, той си купува мина за въглища. Около началото на 20 век императорската армия се нуждае от универсално масло, което да бъде не само подходящо за поддържане и почистване на металните части на оръжията, но също за поддържане на дървените приклади и кожени съоръжения. Едновременно с това трябва да служи на войниците като масло за леки наранявания, разкъсвания и натъртвания. Тогава д-р Хелмут Клевер, преподавател по химия в Техническия университет на Карлсруе и син на основателя на химическия завод Klever, успява да създаде формулата за специалното масло. Той измисля името BALLISTOL от комбиниране на техническия термин балистика и латинската дума за масло олеум. И само след кратко време BALLISTOL успява да се утвърди като "чудно масло", поради невероятните си, често чудодейни способности. Маслото е използвано от немската армия от 1905г. до 1945г. Името на марката BALLISTOL оцелява въпреки всички исторически сътресения до ден днешен и е станало израз, технически термин, за ловци, стрелци, риболовци и много други. Не е пресилено да се твърди, че BALLISTOL се е превърнал в синоним на качество и гъвкавост.

Ballistol OPTIK-REINIGER е почистващ препарат за оптика и лещи и е идеален за почистване без остатъци на оптични повърхности и за приготвяне на покритие против замъгляване. Премахва прах, мръсотия и пръстови отпечатъци от бинокли, мерници, оптики, очила и много други. Подходящ и за пластмасови лещи.
Препаратът за почистване на оптика OPTIK-REINIGER Ballistol е разработен в сътрудничество с Leica Sport Optics и е особено подходящ за висококачествени оптични устройства.

Начин на употреба:
Третирайте упоритите остатъци като пръстови отпечатъци или петна с препарата за почистване на оптика OPTIK-REINIGER Ballistol. Просто напръскайте върху лещата и разнесете на кръгове със специална микрофибърна кърпа.
За най-добри резултати и ефект против запотяване, полирайте почистващия препарат с кърпата.

Съдържание: 30 ml помпа-спрей

Допълнителна информация
Марка BALLISTOL
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон