BALLISTOL
SKU
258900

Оксидация Antique brass dye Nerofor 50 ml BALLISTOL

Бърза оксидация Ballistol Nerofor за мед, месинг и бронз

Наличен
25,90 лв.
  • Марка: BALLISTOL

    Ballistol Universal е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 117 години. BALLISTOL е произведен и продаван по света от повече от четири поколения. Първоначално разработен за императорската армия като масло за поддръжка на оръжия, БАЛИСТОЛ скоро стана незаменим домакински лек в Германия, Австрия и Швейцария. Милиони потребители са използвали и експериментирали с BALLISTOL, като по този начин са открили изненадващо много начини и случаи на използването му, също с човешки същества и животни. През 1874 г. Фридрих Вилхелм Клевер, юрист, интересуващ се в областта на икономиката, основава химическия завод F.W. Klever в Кьолн, Германия. Започва да произвежда масла и грес на основата на въглища. Да бъде независим от доставката на сурови материали, той си купува мина за въглища. Около началото на 20 век императорската армия се нуждае от универсално масло, което да бъде не само подходящо за поддържане и почистване на металните части на оръжията, но също за поддържане на дървените приклади и кожени съоръжения. Едновременно с това трябва да служи на войниците като масло за леки наранявания, разкъсвания и натъртвания. Тогава д-р Хелмут Клевер, преподавател по химия в Техническия университет на Карлсруе и син на основателя на химическия завод Klever, успява да създаде формулата за специалното масло. Той измисля името BALLISTOL от комбиниране на техническия термин балистика и латинската дума за масло олеум. И само след кратко време BALLISTOL успява да се утвърди като "чудно масло", поради невероятните си, често чудодейни способности. Маслото е използвано от немската армия от 1905г. до 1945г. Името на марката BALLISTOL оцелява въпреки всички исторически сътресения до ден днешен и е станало израз, технически термин, за ловци, стрелци, риболовци и много други. Не е пресилено да се твърди, че BALLISTOL се е превърнал в синоним на качество и гъвкавост.

Ново

Ballistol Nerofor e бърза оксидация, подходяща  за мед, месинг и бронз!

С Nerofor на Ballistol лесно оксидирате бронз, мед и месинг за няколко минути. Nerofor Quick-Browning създава устойчив на абразия и безупречен цвят.

Медта и месингът стават в зависимост от времето на експозиция кафяви респ. тъмно кафяво.

Чрез използването на масло Ballistol Universal повърхностите придобиват матов блясък.

Приложение:

Металите трябва да бъдат обезмаслени преди нанасяне на Nerofor. Затова препоръчваме да използвате Robla Cold Degreaser. За нанасяне на Nerofor quick browning използвайте апликатор. По-малките и особено гравирани метални части, порепоръчваме да се потапят в оксидацията. Още след една до две минути време на оксидиране, ще видите резултатите. Металът трябва да бъде обилно изплакнат с вода. Сега трябва само да изсушите бронза, медта или месинга с мека памучна кърпа. За да създадете матов блясък, металът вече може да бъде омаслен с универсално масло Ballistol. Излишното масло трябва да се попие с кърпа. Свършен.

Допълнителна информация
Марка BALLISTOL
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон