BALLISTOL
SKU
231100

Оксидация Ballistol Aluminium Browning 50ml

Оксидация за алуминий Ballistol Aluminium 50ml

Наличен
35,00 лв.
  • Марка: BALLISTOL

    Ballistol Universal е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 117 години. BALLISTOL е произведен и продаван по света от повече от четири поколения. Първоначално разработен за императорската армия като масло за поддръжка на оръжия, БАЛИСТОЛ скоро стана незаменим домакински лек в Германия, Австрия и Швейцария. Милиони потребители са използвали и експериментирали с BALLISTOL, като по този начин са открили изненадващо много начини и случаи на използването му, също с човешки същества и животни. През 1874 г. Фридрих Вилхелм Клевер, юрист, интересуващ се в областта на икономиката, основава химическия завод F.W. Klever в Кьолн, Германия. Започва да произвежда масла и грес на основата на въглища. Да бъде независим от доставката на сурови материали, той си купува мина за въглища. Около началото на 20 век императорската армия се нуждае от универсално масло, което да бъде не само подходящо за поддържане и почистване на металните части на оръжията, но също за поддържане на дървените приклади и кожени съоръжения. Едновременно с това трябва да служи на войниците като масло за леки наранявания, разкъсвания и натъртвания. Тогава д-р Хелмут Клевер, преподавател по химия в Техническия университет на Карлсруе и син на основателя на химическия завод Klever, успява да създаде формулата за специалното масло. Той измисля името BALLISTOL от комбиниране на техническия термин балистика и латинската дума за масло олеум. И само след кратко време BALLISTOL успява да се утвърди като "чудно масло", поради невероятните си, често чудодейни способности. Маслото е използвано от немската армия от 1905г. до 1945г. Името на марката BALLISTOL оцелява въпреки всички исторически сътресения до ден днешен и е станало израз, технически термин, за ловци, стрелци, риболовци и много други. Не е пресилено да се твърди, че BALLISTOL се е превърнал в синоним на качество и гъвкавост.

Алуминиевата оксидация Ballistol Aluminium Browning е подходяща за облагородяване на повърхности и е лесна за използване, дори и от обикновени хора. Изключително е устойчива на абразия и издръжлива. Алуминиевата оксидация е идеална за поправка на драскотини, но също така и за повторно оксидиране или дори за ново такова на цели по-малки компоненти.

Оксидацията впечатлява с изключително лесното си нанасяне. Единственото нещо, което трябва да се отбележи е, че повърхностите трябва да бъдат обезмаслени преди оксидиране. Обезмаслителят, например на Ballistol Cold, е подходящ за това. За един квадратен метър са необходими само около 100 ml.

Предлага се в шишенце от 50ml.

Допълнителна информация
Марка BALLISTOL
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон