Сгъваем нож Buck 7837 Vantage Rosewood Dymondwood

Vantage серията предлага ножове със свръх гладко и леко отваряне с една ръка и линейно заключване на острието, за по-голяма безопасност.

Изчерпан
125,00 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Моделът 7837 е от серията Vantage на Buck. Тази серия ножове предлага свръх гладко и леко отваряне с една ръка и линейно заключване на острието, за по-голяма безопасност. Имат ергономична ръкохватка и удивително добре заточено острие. С универсалното си острие и добре изработена си ръкохватка всеки нож от тази серия е удобен за използване и носене всекидневно.  


Спецификации:

Материал на острието: 420HC неръждаема стомана
Дължина на острието: 8.3 см
Дължина затворен: 11.1 см
Материал на ръкохватката: Формована синтетика със 
CNC контур Rosewood Dymondwood инкрустация (Rosewood Dymondwood е специален материал, който е смеска от дърво и пластмаса и се разработва единствено от една компания наречена Rutland Plywood Corporation) 
Тегло: 113.4 гр

Допълнителна информация
Спецификация

Материал на острието: 420HC неръждаема стомана
Дължина на острието: 8.3 см
Дължина затворен: 11.1 см
Материал на ръкохватката: Формована синтетика със CNC контур Rosewood Dymondwood инкрустация
Тегло: 113.4 гр

Марка Buck
Вид Нож за всекидневно ползване
Стомана 420НС неръждаема стомана
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон