BALLISTOL
SKU
238170

Масло за дърво - Sherell's SCHAFTOL extra dark, 50 ml. "BALLISTOL"

Масло за обработка на дърво SCHAFTOL EXTRA DARK 50ml

Изчерпан
13,90 лв.
  • Марка: BALLISTOL

Масло за обработка на дърво, extra dark, 50ml.

 

 

В днешно време повечето спортни пушки се произвеждат с предварително специално обработена с масло ложа. Тази защита за съжаление не трае вечно. Дървото, а съответно и дървеният материал, използван за направата на прикладите, е хигроскопичен. Ложата често е подложена на влага и температурни 
промени по време на лов. Всички тези фактори й влияят и могат да доведат до деформации и пукнатини.
Това се отразява на точността и цялостното състояние на оръжието.
SCHAFTOL® - масло е изработено специалнода предпазва приклада от поглъщане на влага, 
напуквания и появата на петна. Маслото е изцяло изработено от естествени вещества с малка добавка от силикон. Редовната обработка с маслото осигурява трайна защита на ложата от промените на времето и дава по-дълъг живот на оръжието като цяло.
Приложение:
След всеки лов намажете приклада с кърпа (ленена), предварително попила няколко капки от маслото.

 Повторете процедурата и на другия ден. Ако по повърхността има наранени места или са се образували грапавини, преди да намажете местата с маслото изшкурете неравностите с шкурка №150, фина. Почистените места се обтриват с вода или по-добре с оцет. След изсъхване почистете още веднъж с шкурка №400 и след това намажете енергично с ленена кърпа, напоена с SCHAFTOL®. Тази процедура се повтаря няколко пъти, докато наранените места се изгладят напълно и дървото възвърне първоначалния си цвят. Ако искате да използвате SCHAFTOL® върху незавършена ложа, трябва да го нагреете от 30ºС до 50ºС  и след нагряването да втриете маслото с ленена кърпа.

Допълнителна информация
Марка BALLISTOL
Тип simple
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон