ATA ARMS
SKU
681052

Карабина ATA ARMS TURQUA II Synthetic Green 308Win 61cm Adj. Sights 14x1

Изчерпан
1449,00 лв.
  • Марка: ATA ARMS

    През 1955 година Celal Yollu, основателя на Ata Arms, прави първата си пушка когато е едва на 13 години. Неговото майсторство, наследено от бащата дърводелец,  го тласкало напред в търсене на нови и нови хоризонти. Иновативния му подход съчетан със знанията и уменията придобити с времето, създали доброто име и успеха на АТА АРМС - марката с 60 годишни традиция и качество. Първата болтова карабина произведена в Турция е на ATA - Turqua.

Спецификации:
SKU: 681048
Модел: TURQUA II Synthetic Green Adjustable Stock
Регулируеми мерни прибори
Муфа: 14х1
Калибър: .308 Win
Прецизност: 1 MOA - 3 изстрела в група в рамките на 1,047 инча (2,65 см) на 100 ярда (91,44 м)
Материал на цевта: хром молибденова стомана със специално оформление
Нарези на цевта: 4
Стъпка на цевта: 1:11"
Дължина на цевта: 24" (61см)
Покритие на цевта: синя оксидация
Спусък: 2-степенен, Регулируем от 0,8 кг (1,7 кг) до 1,6 кг (3,5 кг)
Болт: Моноблок стомана, има три бойни упора
Цевна кутия: моноблок стомана
Пикатини релса: стоманена, ~22mm, 0 MOA, Mil-Std 1913
Предпазител: 3-степенен - 1. Огън; 2. Заключва спусковия механизъм, но затвора работи; 3. Заключва и затвора и спусковия механизъм
Капацитет на пълнителя: едноредов с 3 и 5 патрона
Приклад: Черна синтетика с регулируема буза
Тегло: 3.550 kg
Предлага се в комплект с 2 бр. пълнители - 3 и 5 заряден, релса "Пикатини".
С удължена 5-годишна гаранция

 

Турският производител "Ата Армс" добави още едно ново попълнение в гамата от иновациите си, като пусна в производство първата болтова карабина правена някога в Турция. Под името "Тюркуа" (Turqu), карабината е 100% произведена в Турция и е различна от останалите предлагащи се на пазара, благодарение на 3-степенната си защита, професионалния дву-степенен регулиращ се спусък, както и 60 градусовото повдигане на болта, което е по-малко в в сравнение с 90 градусовото, това от своя страна позволява по-бързо презареждане за следващите изстрели. Разполага с ергономичен приклад, изработен от специално подбрана подсилена синтетика, направен така, че да гарантира точност и удобна стрелба. 

След големия успех на TURQUA, и отзивите от клиентите, АТА АРМС решават напълно да модернизиран карабината в нови варианти, отговарящи и на най-капризните стрелци, който ние нарекохме генерация 2 (GEN II).

Задълбоченият редизайн на TURQUA започва от най-малките детайли. Двуредовият пълнител е заменен с едноредов такъв. От своя страна, този малък детайл дава възможност да се намали ширината на приклада, за да стане карабината „по-стройна”.  В началото ATA TURQUA I бяха критикувани за широкият дизайн на приклада от доста автори, въпреки че това не беше особен проблем. Независимо от това, АТА реши сериозно да подходи към проучването на нуждите на стрелците и бързо да промени дизайна, без да го оставя на заден плат.

Всяка една карабина TURQUA GEN II разполага с етикет SUBMOA, като ATA ARMS гарантират  тази точност в серия от три изстрела.  Като цяло етикета SUBMOA е заявление от производителя за тест за изключително качество на продукта и се е превърнало в стандарт при производството на дълго ловно нарезно оръжие. Концентрацията на попаденията в мишената се измерват в ъглови минути, като една ъглова минута на разстояние 100 метра е окръжност с диаметър 2,9 см. Следователно заявлението от АТА АРМС за тест с тяхната карабина е, че попаденията от три последователни изстрели на разстояние 100м ще се съберат в окръжност с диаметър по-малък от 2,9см, което е гаранция за точност и прецизност на оръжието.

Този продукт може да бъде закупен само в търговските ни обекти!

Допълнителна информация
Марка ATA ARMS
Калибър .308 Win
Дължина на цевта 20"
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон