ATA
SKU
681045

Карабина ATA ARMS TURQUA II Synthetic 308Win 51cm Adjustable Sights 14x1

Изчерпан
1 499,00 лв.
 • Марка: ATA

  През 1955 година Celal Yollu, основателя на Ata Arms, прави първата си пушка когато е едва на 13 години. Неговото майсторство, наследено от бащата дърводелец,  го тласкало напред в търсене на нови и нови хоризонти. Иновативния му подход съчетан със знанията и уменията придобити с времето, създали доброто име и успеха на АТА - марката с над 60 годишни традиция и качество. Първата болтова карабина произведена в Турция е на ATA - Turqua.

  Серията CY на ATA е с класически линии с напълно оксидирана цев и цевна кутия, допълващи се от висококачествено гланциран завършващ слой на приклада и ложата от турси орех. Серията CY разполага и с полуавтомати с приклад и ложа от висококачествена синтетика. CY series са газови полуавтомати.

  Серията NEO на ATA е на разположение в 12-ти калибър, 20-ти калибър и все по-популярният 28-ти калибър.
  NEO инерционната система е проста и се състои само от три основни части: болтово тяло, инерционна пружина и въртяща болтова глава. Neo Series са инерционни полуавтомати, проектирани с използването на най-новите технологии, които са съчетани с богатия опит на АТА.

  Серията SP на ATA са тип "надцевки" с майсторска изработка и съвременна технология, олицетворяващи 60-годишната история на АТА.  Надцевките от SP серията се предлагат със стандартна стоманена или от лека алуминиева сплав цевна кутия и двете разполагат с единичен селективен механизъм на спусъка с автоматични ежектори.  Всички модели от SP серията са с приклади и ложи от висококачествен турски орех, което им придава изключителна изтънченост. Цевите са конструирани и завършени по високи стандарти с многотрайно покритие от висококачествен антикорозионен лак.

  Серия VENZA на АТА
  Серията VENZA използва новата система за контрол на налягането на газта (известна като GPSC), както и подвижна цев, която осигурява идеалната комбинация от производителност и динамичен външен вид. Тази нова система използва по-големи клапи за пускане на газ, които позволяват на газовете да се освободят по-бързо. Когато изстреля с голямо натоварване патрон цевта се движи назад и същевременно поддава първото движение на болта. Това движение също така отваря газовите клапи, за да изчерпят допълнително налягане на газ от крайните странични клапанни отвори. По този начин шума се намалява и стабилността на пушката се контролира, като се предотвъртява дулното подскачане. Полуавтоматите от серията VENZA дават усещане за стрелбата, като леко натоварване, дори с най-усилените патрони.

  Първата болтова карабина произведена в Турция - TURQUA
  ATA добави още едно ново попълнение в гамата от иновациите си, като пусна в производство първата болтова карабина правена някога в Турция. Под името "Тюркуа" (Turqu), карабината е 100% произведена в Турция и е различна от останалите предлагащи се на пазара, благодарение на 3-степенната си защита, професионалния дву-степенен регулиращ се спусък, както и 60 градусовото повдигане на болта, което е по-малко в в сравнение с 90 градусовото, това от своя страна позволява по-бързо презареждане за следващите изстрели. Разполага с ергономичен приклад, изработен от специално подбрана подсилена синтетика, направен така, че да гарантира точност и удобна стрелба. 

Спецификации:
SKU: 681045
Модел: TURQUA II Synthetic Adjustable Stock
Регулируеми мерни прибори
Муфа: M14x1
Калибър: .308 Win
Прецизност: 1 MOA - 3 изстрела в група в рамките на 1,047 инча (2,65 см) на 100 ярда (91,44 м)
Материал на цевта: хром молибденова стомана със специално оформление
Нарези на цевта: 4
Стъпка на цевта: 1:11"
Дължина на цевта: 20" (51см)
Покритие на цевта: синя оксидация
Спусък: 2-степенен, Регулируем от 0,8 кг (1,7 кг) до 1,6 кг (3,5 кг)
Затвор: Моноблок стомана, има три бойни упора
Цевна кутия: моноблок стомана
Пикатини релса: стоманена, ~22mm, 0 MOA, Mil-Std 1913
Предпазител: 3-степенен - 1. Огън; 2. Заключва спусковия механизъм, но затвора работи; 3. Заключва и затвора и спусковия механизъм
Капацитет на пълнителя: едноредов с 3 и 5 патрона
Приклад: Черна синтетика с регулируема буза
Тегло: 3.550 kg
Предлага се в комплект с 2 бр. пълнители - 3 и 5 заряден, релса "Пикатини".
С удължена 5-годишна гаранция

 

Турският производител "Ата Армс" добави още едно ново попълнение в гамата от иновациите си, като пусна в производство първата болтова карабина правена някога в Турция. Под името "Тюркуа" (Turquа), карабината е 100% произведена в Турция и е различна от останалите предлагащи се на пазара, благодарение на 3-степенната си защита, професионалния дву-степенен регулиращ се спусък, както и 60 градусовото повдигане на затвора, което е по-малко в в сравнение с 90 градусовото, това от своя страна позволява по-бързо презареждане за следващите изстрели. Разполага с ергономичен приклад, изработен от специално подбрана подсилена синтетика, направен така, че да гарантира точност и удобна стрелба. 

След големия успех на TURQUA, и отзивите от клиентите, АТА АРМС решават напълно да модернизиран карабината в нови варианти, отговарящи и на най-капризните стрелци, които  наричат генерация 2 (GEN II).

Задълбоченият редизайн на TURQUA започва от най-малките детайли. Двуредовият пълнител е заменен с едноредов такъв. От своя страна, този малък детайл дава възможност да се намали ширината на приклада, за да стане карабината „по-стройна”.  В началото ATA TURQUA I бяха критикувани за широкият дизайн на приклада от доста автори, въпреки че това не беше особен проблем. Независимо от това, АТА реши сериозно да подходи към проучването на нуждите на стрелците и бързо да промени дизайна, без да го оставя на заден план.

Всяка една карабина TURQUA GEN II разполага с етикет SUBMOA, като ATA ARMS гарантират  тази точност в серия от три изстрела.  Като цяло етикета SUBMOA е заявление от производителя за тест за изключително качество на продукта и се е превърнало в стандарт при производството на дълго ловно нарезно оръжие. Концентрацията на попаденията в мишената се измерват в ъглови минути, като една ъглова минута на разстояние 100 метра е окръжност с диаметър 2,9 см. Следователно заявлението от АТА АРМС за тест с тяхната карабина е, че попаденията от три последователни изстрели на разстояние 100м ще се съберат в окръжност с диаметър по-малък от 2,9см, което е гаранция за точност и прецизност на оръжието.

Този продукт може да бъде закупен само в търговските ни обекти!

Допълнителна информация
Марка ATA ARMS
Калибър .308 Win
Дължина на цевта 20"
Увеличение 1.25-4x
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон