Джобен нож Buck Gent 0525AFS-B 7846

Сгъваем джобен нож с ръкохватка от чирени от неръждаема стомана с акрилно наслагване, с изобразен флаг на Съединените Американски щати.

Изчерпан
69,00 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Сгъваем джобен нож с класически lockback дизайн и ръкохватка от неръждаема стомана с американския флаг. Перфектен подарък, ако търсите малък джобен нож.

Спецификации:

Материал на острието: 420НС
Дължина на острието: 4.8 см
Материал на ръкохватката: неръждаема стомана с акрилно наслагване
Дължина затворен: 7 см
Тегло: 39.9 г

Допълнителна информация
Спецификация

Материал на острието: 420НС
Дължина на острието: 4.8 см
Материал на ръкохватката: неръждаема стомана с акрилно наслагване
Дължина затворен: 7 см
Тегло: 39.9 г

Марка Buck
Вид Нож за всекидневно ползване
Стомана 420НС неръждаема стомана
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон