ATA
SKU
681132

Карабина ATA Turqua II PT LAMINATED RED cal. 308Win 61cm with muzzle thread

Болтова карабина Ata Turqua PT Laminated Red 308Win 61cm

Наличен
2 399,00 лв.
 • Марка: ATA

  През 1955 година Celal Yollu, основателя на Ata Arms, прави първата си пушка когато е едва на 13 години. Неговото майсторство, наследено от бащата дърводелец,  го тласкало напред в търсене на нови и нови хоризонти. Иновативния му подход съчетан със знанията и уменията придобити с времето, създали доброто име и успеха на АТА - марката с над 60 годишни традиция и качество. Първата болтова карабина произведена в Турция е на ATA - Turqua.

  Серията CY на ATA е с класически линии с напълно оксидирана цев и цевна кутия, допълващи се от висококачествено гланциран завършващ слой на приклада и ложата от турси орех. Серията CY разполага и с полуавтомати с приклад и ложа от висококачествена синтетика. CY series са газови полуавтомати.

  Серията NEO на ATA е на разположение в 12-ти калибър, 20-ти калибър и все по-популярният 28-ти калибър.
  NEO инерционната система е проста и се състои само от три основни части: болтово тяло, инерционна пружина и въртяща болтова глава. Neo Series са инерционни полуавтомати, проектирани с използването на най-новите технологии, които са съчетани с богатия опит на АТА.

  Серията SP на ATA са тип "надцевки" с майсторска изработка и съвременна технология, олицетворяващи 60-годишната история на АТА.  Надцевките от SP серията се предлагат със стандартна стоманена или от лека алуминиева сплав цевна кутия и двете разполагат с единичен селективен механизъм на спусъка с автоматични ежектори.  Всички модели от SP серията са с приклади и ложи от висококачествен турски орех, което им придава изключителна изтънченост. Цевите са конструирани и завършени по високи стандарти с многотрайно покритие от висококачествен антикорозионен лак.

  Серия VENZA на АТА
  Серията VENZA използва новата система за контрол на налягането на газта (известна като GPSC), както и подвижна цев, която осигурява идеалната комбинация от производителност и динамичен външен вид. Тази нова система използва по-големи клапи за пускане на газ, които позволяват на газовете да се освободят по-бързо. Когато изстреля с голямо натоварване патрон цевта се движи назад и същевременно поддава първото движение на болта. Това движение също така отваря газовите клапи, за да изчерпят допълнително налягане на газ от крайните странични клапанни отвори. По този начин шума се намалява и стабилността на пушката се контролира, като се предотвъртява дулното подскачане. Полуавтоматите от серията VENZA дават усещане за стрелбата, като леко натоварване, дори с най-усилените патрони.

  Първата болтова карабина произведена в Турция - TURQUA
  ATA добави още едно ново попълнение в гамата от иновациите си, като пусна в производство първата болтова карабина правена някога в Турция. Под името "Тюркуа" (Turqu), карабината е 100% произведена в Турция и е различна от останалите предлагащи се на пазара, благодарение на 3-степенната си защита, професионалния дву-степенен регулиращ се спусък, както и 60 градусовото повдигане на болта, което е по-малко в в сравнение с 90 градусовото, това от своя страна позволява по-бързо презареждане за следващите изстрели. Разполага с ергономичен приклад, изработен от специално подбрана подсилена синтетика, направен така, че да гарантира точност и удобна стрелба. 

Ново

Карабините ATA TURQUA PT (Practical Tactical) са нови модели пушки от линията TURQUA на турския производител на оръжия ATA, създадени за тактическа/спортна стрелба на средни и дълги дистанции. Те разполагат с всички предимства на предишните модели карабини TURQUA II, като са обогатени с по-масивни, плаващи варминтови цеви и ергономични приклади от ламинат или орехово турско дърво. 

Представената версия на карабината TURQUA PT е модел с цев с дължина 61см (24") и приклад и ложа от червен ламинат. Плаващата варминтна цев завършва с резба M18x1 за монтиране на допълнителни дулни устройства (напр. компенсатор или супресор). Дизайнът на затвора е решение, познато от предишните модели на TURQUA - триболтов моноблок с нисък ъгъл на отваряне от 60 градуса, което значително улеснява монтажа на оптика и ускорява последващите изстрели. Цевната кутия е снабдена с фрезована 22 мм Picatinny 20 MOA релса за монтиране на оптика, който рядко се появява в оръжеен комплект, но тук е стандартен. Регулируемият  спусък ви позволява да изберете съпротивление от 0,8 до 1,6 кг. Тристепенният предпазител позволява разреждане на оръжието при блокиран спусък.

Съществената промяна в модела TURQUA PT е наличието на масивен приклад, предлагащ висока функционалност и ергономичност. В този случай е изработен от ламинат с червено и черно покритие (червена версия). Профилираната пистолетна ръкохватка позволява на стрелеца да позиционира китката си по определен начин и да се наклони, за да стреля. Дебелото, гумено краче с допълнителни дистанционни елементи ви позволява да регулирате разстоянието от спусъка (LOP), като се адаптирате към фигурата на потребителя. Не трябва да забравяме и интегрираната система за регулиране на приклада (ADJ), QD слотовете за монтиране и допълнителните M-LOK интерфейси, разположени на различни места на приклада (включително за монтиране на двунога и допълнителна опора в задната част на оръжието).

Карабината се доставя с допълнителен пълнител с капацитет 10 патрона .308 Winchester.

Спецификации:
SKU: 681132
Модел: TURQUA PT Laminated Red
Без мерни прибори
Муфа: M18x1
Калибър: .308 Win
Прецизност: 1 MOA - 3 изстрела в група в рамките на 1,047 инча (2,65 см) на 100 ярда (91,44 м)
Материал на цевта: хром молибденова стомана със специално оформление
Дължина на цевта: 24" (61см)
Покритие на цевта: синя оксидация
Спусък: 2-степенен, Регулируем от 0,8 кг (1,7 кг) до 1,6 кг (3,5 кг)
Затвор: Моноблок стомана, има три бойни упора
Цевна кутия: моноблок стомана с интегрирано ухо за откат 
Пикатини релса: стоманена, ~22mm, 0 MOA, Mil-Std 1913
Предпазител: 3-степенен - 1. Огън; 2. Заключва спусковия механизъм, но затвора работи; 3. Заключва и затвора и спусковия механизъм
Капацитет на пълнителя: 10 патрона
Приклад: червен ламинат с черна шарка
Тегло: 5 kg
Предлага се в комплект с 2 бр. пълнители, релса "Пикатини" допълнителен дистанционер за задната подложка, предпазител за резба.
С удължена 5-годишна гаранция

Този продукт може да бъде закупен само на място в магазина ни!

Допълнителна информация
Марка ATA ARMS
Вид Болтова карабина
Калибър .308 Win
Дължина на цевта 24''
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон