ATA ARMS
SKU
681065

ATA NEO X SYNTHETIC cal. 12/76 71 cm

Ново поколение инерционни полуавтомати ATA NEO X

Наличен
1399,00 лв.
  • Марка: ATA ARMS

    През 1955 година Celal Yollu, основателя на Ata Arms, прави първата си пушка когато е едва на 13 години. Неговото майсторство, наследено от бащата дърводелец,  го тласкало напред в търсене на нови и нови хоризонти. Иновативния му подход съчетан със знанията и уменията придобити с времето, създали доброто име и успеха на АТА АРМС - марката с 60 годишни традиция и качество. Първата болтова карабина произведена в Турция е на ATA - Turqua.

Новият модел на ATA, наречен NEO X, е полуавтоматична гладкоцевна пушка, проектирана с помощта на най-новите технологии, което, съчетано с богатия опит на ATA, прави ефективността много добра, а външният й вид приятен за окото.

Полуавтоматичната гладкоцевна ловна пушка Neo X Synthetic 12 калибър е оборудвана с инерционен механизъм за презареждане.

Новото поколение получи търговското наименование NEO X, запазвайки основната автоматизация, претърпя редица значителни промени в цялостната ергономия, които са характерни главно за по-специализирани оръжия, например за практическа стрелба.

Полуавтоматите ATA NEO X разполагат с цевна кутия от лека алуминиева сплав с опция за поставяне на пикатини релса, по-големи лост на затвора и бутон за спускането му, по-голям отвор за изпразване на магазина, висока вентилирана мерна линия със заден месингов мерник и фиброоптична мушка. Вентилираната мерна линия осигурява добра вентилация и охлаждане след интензивна стрелба, което влияе благоприятно на по-нататъшното използване на пушката. Полимерният приклад с полупистолетна ръкохватка е изработен от лек и издръжлив полимер със Soft Touch покритие, има широк задтилък и противоплъзгаща подложка. Благодарение на магазина с 5+1 патрона (1 в цевта) и полуавтоматичното презареждане, можете бързо да произведете 6 изстрела без промяна на позицията. Освен всичко друго, има възможност за удължаването му до 5+1, 7+1, 8+1, 9+1 или10+1 патрона. Покритието на металните части е Cerakote, което е високоустойчиво покритие на керамична основа. Патентованите методи на нанасяне и състав гарантират най-висока устойчивост на износване и подобряват редица физични свойства.

Системата за презареждане е изключително проста и надеждна. Функционирането се осигурява само от 3 елемента - затворна рама, инерционна пружина и самия затвор. 

Гладкоцевният полуавтомат ATA NEO X Synthetic се предлага в комплект с два вътрешни сменяеми шока и ключ за тях, и 3 външни сменяеми шока, които може лесно да се сменяват с ръка, без да има нужда от ключ.

Спецификации:
Модел: NEO X Synthetic
Калибър: 12/76
Патронник размер: 3"/ 76 мм
Капацитет: 5+1 патрона
Цев: 28"/ 71 см
Прибори: фибро-оптична мушка и месингов мерник
Шокове: F, IM, M, IC, SK
Приклад: синтетика
Тегло: 3.300 кг

 

Допълнителна информация
Марка ATA ARMS
Калибър 12/76
Тип NEO
Материал Synthetic
Дължина на цевта 28"
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон