ATA
SKU
681065

ATA NEO X SYNTHETIC cal. 12/76 71 cm

Ново поколение инерционни полуавтомати ATA NEO X

Изчерпан
1399,00 лв.
 • Марка: ATA

  През 1955 година Celal Yollu, основателя на Ata Arms, прави първата си пушка когато е едва на 13 години. Неговото майсторство, наследено от бащата дърводелец,  го тласкало напред в търсене на нови и нови хоризонти. Иновативния му подход съчетан със знанията и уменията придобити с времето, създали доброто име и успеха на АТА - марката с над 60 годишни традиция и качество. Първата болтова карабина произведена в Турция е на ATA - Turqua.

  Серията CY на ATA е с класически линии с напълно оксидирана цев и цевна кутия, допълващи се от висококачествено гланциран завършващ слой на приклада и ложата от турси орех. Серията CY разполага и с полуавтомати с приклад и ложа от висококачествена синтетика. CY series са газови полуавтомати.

  Серията NEO на ATA е на разположение в 12-ти калибър, 20-ти калибър и все по-популярният 28-ти калибър.
  NEO инерционната система е проста и се състои само от три основни части: болтово тяло, инерционна пружина и въртяща болтова глава. Neo Series са инерционни полуавтомати, проектирани с използването на най-новите технологии, които са съчетани с богатия опит на АТА.

  Серията SP на ATA са тип "надцевки" с майсторска изработка и съвременна технология, олицетворяващи 60-годишната история на АТА.  Надцевките от SP серията се предлагат със стандартна стоманена или от лека алуминиева сплав цевна кутия и двете разполагат с единичен селективен механизъм на спусъка с автоматични ежектори.  Всички модели от SP серията са с приклади и ложи от висококачествен турски орех, което им придава изключителна изтънченост. Цевите са конструирани и завършени по високи стандарти с многотрайно покритие от висококачествен антикорозионен лак.

  Серия VENZA на АТА
  Серията VENZA използва новата система за контрол на налягането на газта (известна като GPSC), както и подвижна цев, която осигурява идеалната комбинация от производителност и динамичен външен вид. Тази нова система използва по-големи клапи за пускане на газ, които позволяват на газовете да се освободят по-бързо. Когато изстреля с голямо натоварване патрон цевта се движи назад и същевременно поддава първото движение на болта. Това движение също така отваря газовите клапи, за да изчерпят допълнително налягане на газ от крайните странични клапанни отвори. По този начин шума се намалява и стабилността на пушката се контролира, като се предотвъртява дулното подскачане. Полуавтоматите от серията VENZA дават усещане за стрелбата, като леко натоварване, дори с най-усилените патрони.

  Първата болтова карабина произведена в Турция - TURQUA
  ATA добави още едно ново попълнение в гамата от иновациите си, като пусна в производство първата болтова карабина правена някога в Турция. Под името "Тюркуа" (Turqu), карабината е 100% произведена в Турция и е различна от останалите предлагащи се на пазара, благодарение на 3-степенната си защита, професионалния дву-степенен регулиращ се спусък, както и 60 градусовото повдигане на болта, което е по-малко в в сравнение с 90 градусовото, това от своя страна позволява по-бързо презареждане за следващите изстрели. Разполага с ергономичен приклад, изработен от специално подбрана подсилена синтетика, направен така, че да гарантира точност и удобна стрелба. 

Новият модел на ATA, наречен NEO X, е полуавтоматична гладкоцевна пушка, проектирана с помощта на най-новите технологии, което, съчетано с богатия опит на ATA, прави ефективността много добра, а външният й вид приятен за окото.

Полуавтоматичната гладкоцевна ловна пушка Neo X Synthetic 12 калибър е оборудвана с инерционен механизъм за презареждане.

Новото поколение получи търговското наименование NEO X, запазвайки основната автоматизация, претърпя редица значителни промени в цялостната ергономия, които са характерни главно за по-специализирани оръжия, например за практическа стрелба.

Полуавтоматите ATA NEO X разполагат с цевна кутия от лека алуминиева сплав с опция за поставяне на пикатини релса, по-големи лост на затвора и бутон за спускането му, по-голям отвор за изпразване на магазина, висока вентилирана мерна линия със заден месингов мерник и фиброоптична мушка. Вентилираната мерна линия осигурява добра вентилация и охлаждане след интензивна стрелба, което влияе благоприятно на по-нататъшното използване на пушката. Полимерният приклад с полупистолетна ръкохватка е изработен от лек и издръжлив полимер със Soft Touch покритие, има широк задтилък и противоплъзгаща подложка. Благодарение на магазина с 5+1 патрона (1 в цевта) и полуавтоматичното презареждане, можете бързо да произведете 6 изстрела без промяна на позицията. Освен всичко друго, има възможност за удължаването му до 5+1, 7+1, 8+1, 9+1 или10+1 патрона. Покритието на металните части е Cerakote, което е високоустойчиво покритие на керамична основа. Патентованите методи на нанасяне и състав гарантират най-висока устойчивост на износване и подобряват редица физични свойства.

Системата за презареждане е изключително проста и надеждна. Функционирането се осигурява само от 3 елемента - затворна рама, инерционна пружина и самия затвор. 

Гладкоцевният полуавтомат ATA NEO X Synthetic се предлага в комплект с два вътрешни сменяеми шока и ключ за тях, и 3 външни сменяеми шока, които може лесно да се сменяват с ръка, без да има нужда от ключ.

Спецификации:
Модел: NEO X Synthetic
Калибър: 12/76
Патронник размер: 3"/ 76 мм
Капацитет: 5+1 патрона
Цев: 28"/ 71 см
Прибори: фибро-оптична мушка и месингов мерник
Шокове: F, IM, M, IC, SK
Приклад: синтетика
Тегло: 3.300 кг

 

Допълнителна информация
Марка ATA ARMS
Калибър 12/76
Тип NEO
Материал Synthetic
Дължина на цевта 28"
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон