"/> Джобен нож тип сатър Buck 263 Hiline XL > ТОП цена - isd-bg.com

Сгъваем нож Buck 263 HiLine XL 13555 - 0263GYS1-B

Сгъваем джобен нож Buck 263 HiLine XL, 3,75" D2 острие в стил сатър, сива анодизирана алуминиева ръкохватка с вложки от черен Micarta

Наличен
129,00 лв.
Купи на лизинг
на 12 вноски по 12.70 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Ново

263 HiLine XL е по-голямата версия на оригиналния HiLine. Той здрав сгъваем нож за ежедневно носене, който разполага с острие от стомана D2. Независимо дали кроите, режете или кълцате, този 263 модел оптимизира издръжливостта, за да ви помогне във всяка ежедневна задача. Сачмените лагери позволяват лесно отваряне, а острието е обезопасено по време на употреба с ключалка на рамката. HiLine XL е изграден със сива анодизирана алуминиева ръкохватка, G10 чирени и крепежни елементи с титаниево покритие в антично бронзово като цвят. Клипсът за джобове от неръждаема стомана ви позволява да носите HiLine навсякъде, където отидете.

Спецификации:
Материал на острието: D2 инструментална стомана
Дължина на острието: 3.75" (9.53 cm)
Дебелина на острието: 0.148" (3.76 mm)
Форма на острието: Cleaver
Покритие на острието: каменна баня
Материал на ръкохватката: анодизиран алуминий с чирени от G10
Дължина затворен: 5.125" (13.02 cm)
Обща дължина: 8.875" (22.55 cm)
Тегло: 4.41 oz. (125.0 g)

Допълнителна информация
Марка Buck
Вид Нож за всекидневно ползване
Стомана неръждаема стомана
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон