Нож Buck Knives 843 Sprint Ops Carbon Fiber 13439 - 0843CFS-B

Сгъваем нож Buck Knives 843 Sprint Ops Carbon Fiber 13439 - 0843CFS-B

Наличен
499,00 лв.
Купи на лизинг
на 12 вноски по 49.12 лв.
  • Марка: Buck Knives, USA

    Buck Knives, USA (Бък) – ловни ножове, тактически ножове, лимитирана серия ножове.  Американската фирма за производство на ножове „Buck Knives”  е една от най-старите и популярни фирми не само в Щатите, но и в света. Тя се слави с изключително високото качество на своята продукция, както и с доживотната гаранция, която дава за предлаганите от нея ножове. Основите и са поставени през далечната 1902 г., когато младият канзаски ковач Хойт Бък започва ръчна изработка на ножове, осланяйки се на богатия си опит в работата със стомана и нейното закаляване. Произвежданите от него ножове стават популярни по време на Втората световна война, когато той работи за задоволяване на нуждите на американската армия. След войната, заедно със семейството си, се премества в Сан Диего, където през 1947 г., заедно с най-големия си син Ал Бък, основава своя компания – ,,Х. Х. Бък и син” (H. H. Buck&Son). Хойт умира през 1949 г. и синът му Ал оглавява фирмата. През 1963 г. Ал изработва първият по рода си сгъваем нож, който се появява на пазара през 1964 г., където поставя началото на революция в тази област. Това дава тласък в развитието на компанията и тя става една от водещите производителки на ножове, каквато продължава да бъде и днес. Понастоящем фабриката на фирмата се намира в малкото градче Пост Фолс, щата Айдахо и се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Бък – Чък и Си Джей.

Дори най-добре обмислените планове изискват бързи реакции и корекции на променящата се среда. Този 843 Sprint Ops нож от Buck Knives е винаги готов да се справи с всякакви задачи. Високоскоростният флипер със сачмени лагери осигурява бързо разгръщане. Обратната форма на танто на острието дава на ножа пронизваща сила, като същевременно ви предоставя гладката повърхност на рязане на точка на падане. Острието е със стомана S45VN, закалена с известната BOS топлинна обработка на Бък. Предлага подобрена устойчивост на корозия и износване, като същевременно поддържа остър ръб пред предизвикателни задачи. Острието е покрито с Cerakote®, за да осигури допълнителна устойчивост на корозия и издръжливост. Ръкохватката е лека, но изключително здрава, с мраморни въглеродни влакна.

S45VN стомана
CPM S45VN е по-нова, мартензитна неръждаема стомана, предназначена да предложи подобрена устойчивост на корозия и износване в сравнение с други водещи стомани. Процесът CPM (Crucible Particle Metallurgy) произвежда много равномерна, висококачествена стомана, определена от върховната стабилност, смилаемост и якост в сравнение с тези, произведени от други практики на топене. Химическите компоненти в S45VN използват ниобий и азот на мястото на някои от ванадий и въглерод, за да осигурят отлична комбинация от задържане на ръбовете, устойчивост на износване, устойчивост на корозия и здравина.

Технология със сачмени лагери
Ножовете с тази техлогия са проектирани за гладко и ефективно отваряне с намаляване на триенето за бързо разгръщане на острието.

Покритие Cerakote®
Това е полимерно-керамично композитно покритие, което може да се нанася върху метали,
пластмаси, полимери и дърво. Уникалната формула, използвана за керамично покритие Cerakote®, подобрява редица свойства на физическата ефективност, включително устойчивост на износване, устойчивост на корозия, химическа устойчивост, якост на удара и твърдост. Керамичните покрития Cerakote® използват най-съвременните технологии за надминаване на всяко конкурентно покритие както в лабораторни условия, така и в реални приложения.

Въглеродни влакна
Изключително здрав, лек материал, който е устойчив на топлина, студ, химикали, удар и други злоупотреби. Качествата с висока якост до ниско тегло правят въглеродните влакна подходящи за ръкохватки на ножове.

Paul Bos термична обработка
Buck Knives са известни с техните ножове. Пазарен лидер в задържането на ръбове, благодарение на стоманените селекции и процес на топлинна обработка, въведен от известния в индустрията Пол Бос, чиято система за топлинна обработка се е доказала като най-добрата в бизнеса. Всяко острие се подлага на строг процес на топлинна обработка и тест за качество на изпълнението. След това се закалява до подходящата твърдост на Рокуел чрез система за отопление, замразяване и претопляне. Това ви дава по-дълъг живот на ръба, лекота на повторно заточване и острие, което няма да ви провали.

Спецификации:
Материал на острието: CPM S45VN неръждаема стомана
Дължина на острието: 3.125" (7.9 cm)
Форма на острието: обърнато танто
Дебелина на острието: 0.12" (0.30 cm)
Покритие на острието: черен Cerakote
Заключващ механизъм: Liner Lock
Материал на ръкохватката: мраморни въглеродни влакна
Дължина в затворено положение: 4.375" (11.1 cm)
Обща дължина: 7.50" (19.1 cm)
Тегло: 3.4 oz. (96.4 g)

Допълнителна информация
Марка Buck
Вид Нож за всекидневно ползване
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон