Знаете ли, че може да използвате стоманени сачми и куршуми с Вашата АТА ARMS?

За тази цел ще трябва да използвате три от шоковете, които производителят дава.

 

 

   Никога не използвайте стоманени сачми и куршуми с пълен шок F (*) или подобрен полушок IM (**). Това може да доведе до подбиване или разкъсване на цевта.

    Когато използвате стоманени сачми и куршуми, трябва да имате на предвид, че това ще ви даде по различна групираност на попаденията, от тази на стрелба с оловни сачми или куршуми. Причината за това е по-голямата твърдост и по-малкото тегло на стоманените патрони.

    Когато използвате полушок за патрони със стоманен снаряд, това ще доведе до еквивалент на изстрелян патрон с оловен снаряд изстрелян през пълен шок. Това важи за всички патрони със стоманени сачми с диаметър до 2 мм включително. При използването на подобрен цилиндър при изстрел със стоманени патрони, ще създаде еквивалент за използване на оловни  патрони, изстреляни през полушок. За стоманени сачми с диаметър над 2 мм и различните видове стоманени куршуми се използва само подобрен цилиндър. Допълнителна информация, относно използването на патрони със стоманени сачми и куршуми, може да намерите на сайтовете на производителите на патрони.