Vortex - оптики, бързомерци и бинокли

 

Фирма Вортекс е един от лидерите на пазара за оптически системи от 2002 г. до момента. През 1986 г., Дан и Марджи Хамилтън отварят магазин за риболовни и аутдоор стоки като се стремят да предложат най-добрите продукти на своите клиенти. След като не били доволни от предлаганите на пазара бинокли, семейство Хамилтън решават да разработят свои и през 2002 г. се основава фирмата Вортекс. Основният стремеж на Вортекс и до днес е да се предоставят оптимални продукти на приемливи цени.

 

            Бихме искали да Ви запознаем със серията Razor и по-специално с модела HD Gen II 1-6X24 със скала JM-1 BDC, разработена с легендарния Джери Микулек.

 

            Всеки компонент и характеристика на тази оптика са толкова добре измислени и изработени, че е плашещо. Невероятно функционален и перфектен за AR платформата, Vortex Razor HD Gen II II-6x24 е идеалното оптично решение за малки до средни разстояния.

 

Оптично погледнато, Razor HD Gen II II 6x24 осигурява най-високото ниво на яснота, разделителна способност, точност на цветовете и предаване на светлина. Оптиката е изработена, така че позволява по-бързо прихващане на целта, като същевременно можете да бъдете нащрек и откъм заобикалящата Ви среда. За направата й е използван алуминиев материал, който се използва в самолетостроенето, което я прави изключително здрава и устойчива на различни атмосферни влияния.

 

  

 

Скалата JM-1 BDC

Семпла, интуитивна и бърза - скалата JM-1 BDC е единствена по рода си и може да бъде намерена само в оптиката Razor HD Gen II на Вортекс. Разработена съвместно с със световноизвестния състезател по стрелба, инструктор и оръжейник Джери Микулек, скалата улеснява стрелбата на разстояния до 550 метра. Също така е с осветена червена точка в центъра, което подпомага бързото прицелване.