Универсалното масло Ballistol Universal Oil - добре изпитано и ненадминато!

Универсалното масло Ballistol Universal Oil - добре изпитано и ненадминато!

Има хиляди практически приложения на Ballistol Universal Oil и винаги се откриват нови. То може да се използва по невероятно универсален начин - за поддържане на метал, дърво, кожа, каучук, синтетичен материал, кожата, козината на животните и много други. Идеален за занаятчийство, промишленост, селско стопанство, домакинство, градинарство, превозни средства, риболов, ловни и стрелкови спортове, за почистване и смазване на оръжия.

Подходящ за употреба върху дърво, естествена кожа, неръждаема стомана, желязо, цветни метали, синтетични материали, устойчив на масло каучук и др.

Ballistol Universal Oil почиства, поддържа, защитава, премахва остатъци от смоли, неподходящи масла и котлен къмък. Премахва и защитава от ръжда, неутрализира леките киселини след изпотяване на ръцете. Отстранява нежелана патина, придава блясък. Почиства връзки, контактни средства и щепселни връзки.

Кратка история
BALLISTOL е произведен и продаван по света от повече от четири поколения. Първоначално разработен за императорската армия като масло за поддръжка на оръжия, БАЛИСТОЛ скоро стана незаменим домакински лек в Германия, Австрия и Швейцария. Милиони потребители са използвали и експериментирали с BALLISTOL, като по този начин са открили изненадващо много начини и случаи на използването му, също с човешки същества и животни.
През 1874 г. Фридрих Вилхелм Клевер, юрист, интересуващ се в областта на икономиката, основава химическия завод F.W. Klever в Кьолн, Германия. Започва да произвежда масла и грес на основата на въглища. Да бъде независим от доставката на сурови материали, той си купува мина за въглища. Около началото на 20 век императорската армия се нуждае от универсално масло, което да бъде не само подходящо за поддържане и почистване на металните части на оръжията, но също за поддържане на дървените приклади и кожени съоръжения. Едновременно с това трябва да служи на войниците като масло за леки наранявания, разкъсвания и натъртвания. Тогава д-р Хелмут Клевер, преподавател по химия в Техническия университет на Карлсруе и син на основателя на химическия завод Klever, успява да създаде формулата за специалното масло. Той измисля името BALLISTOL от комбиниране на техническия термин балистика и латинската дума за масло олеум. И само след кратко време BALLISTOL успява да се утвърди като "чудно масло", поради невероятните си, често чудодейни способности. Маслото е използвано от немската армия от 1905г. до 1945г. Името на марката BALLISTOL оцелява въпреки всички исторически сътресения до ден днешен и е станало израз, технически термин, за ловци, стрелци, риболовци и много други. Не е пресилено да се твърди, че BALLISTOL се е превърнал в синоним на качество и гъвкавост.

Ballistol Universal е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 117 години.

течно и изключително добре проникващо
с ниско повърхностно напрежение
не се втвърдява
напълно биоразградимо
безопасно за храните
щадящо кожата
напълно безвредно
екологично чисто
има дезинфекционен ефект

Този продукт е направен от естествени вещества. Всички активни съставки, съдържащи се в Ballistol Universal Oil, са чисти, с биологичен произход и напълно разградими. Базовото масло за производството но Ballistol Universal е медицински чисто, без хлорирани въглеводороди и не съдържа вещества от животински произход. Съдържа безвредна комбинация от антиоксиданти и медицински масла, така че да не е податлив на стареене и да не се втвърдява с години. То е безопасно за хора и животни. Нито използването му, нито естественото му разлагане ще замърсят околната среда.

Универсалнато масло Ballistol е без силикони, PTFE, без киселини и смоли и безвредно по смисъла на § 30, 31 от Закона за храните, потребителските стоки и фуражи в Германия (LFGB) и Регламент (EG) № 1935/2004. Поради фармацевтично чистите си вещества Ballistol Universal Oil може да се използва и в процеса на производство на храни. Подходящо за грижа и поддръжка на машини и устройства, които се използват в хранително-вкусовата промишленост и които могат да влязат в контакт с продуктите.

Оръжия
Ballistol Universal Oil предпазва от корозия, смазва, почиства и действа срещу остатъци от прах, олово и мед. Прониква и в най-фините отвори и разтваря стари замърсявания и смоли от неподходящи масла. Неутрализира остатъците от горенето. Почиства, поддържа и запазва дървените части и кожени парчета по оръжието.

Метал
Ballistol Universal Oil се използва широко в производството на прецизни измервателни уреди и инструменти. Осигурява защитен алкален филм върху повърхността на металите, неутрализира потта от ръцете и други киселинни корозивни остатъци, така че повърхността да е защитена от корозия. Поради ниското си повърхностно напрежение, то е в състояние да влезе и в най-малките отвори и цепнатини на металните повърхности. Почиства и прави среброто и месинга лъскави. Брилянтно за поддържане на инструменти в областта на прецизната механика.

Кожа
Ballistol Universal Oil ефективно предпазва кожата от втвърдяване и изсъхване, от вода, инсекти и гъбички. Остатъците от танинова киселина в кожата ще бъдат неутрализирани. Сухата кожа омеква, отново получава еластичност с матов блясък. Възможно е светлата кожа да стане по-тъмна. Типичната миризма на маслото се изпарява бързо. Не оставя мазен филм.

Дърво
Ballistol Universal Oil защитава, запазва, обновява и подмладява всички естествени дървени повърхности. Подобрява повърхностната обработката при подчертаване на нишките на дървото, предпазва от влага и увреждане от инсекти. Идеален за антични мебели!

Пластмаси
Ballistol Universal Oil поддържа и защитава маслоустойчиви синтетични материали, запазва тяхната еластичност, предпазва от изсъхване и втвърдяване. Предотвратява залепването на каучука на вратите на автомобилите през зимата, обновява блясъка на синтетичните повърхности, без да създава мазен филм.

Кожа и козина
Ballistol Universal Oil е щадящ към кожата и напълно безвреден, ако бъде взет по невнимание. Той е подходящ за грижа за козината на животните, за външно почистване на ушите, за гривата, опашката и копитата на конете, за поддръжка на палта от естествена козина.

При нас може да намерите Ballistol Universal Oil под формата на спрей в опаковка от 50ml, 100ml, 200ml, 350ml и 400ml, и под формата на масло в опаковка от 50ml и 500ml. Вижте всички продукти Ballistol Universal Oil тук: https://www.isd-bg.com/catalogsearch/result/index/?cat=55&q=universal

А знаете ли, че може да използвате Ballistol Universal Oil за растителна защита?
Като 3% хидратирана емулсия BALLISTOL може да се пръска върху растения. Можете да направите тази емулсия, като добавите 30 ml от Ballistol Universal Oil в 1 листър вода и разбъркате добре. За удобство може да се използва с най-обиновен пулверизатор. Кръвните и всякакви други растителни въшки, както и акари, трипси и други паразите умират, когато влязат в контакт с направената емулсия. По-големите разрушителни насекоми не се повлияват от емулсията. В случай на нарастване на растежа при дърветата, което е често наричан рак на дървото Ballistol трябва да се използва неразреден. Ballistol също е добре изпитан с по-големи повърхности на рязане, използвани вместо смола.