Заточващите инструменти Lansky (Лански)

Заточващите инструменти Lansky (Лански) са сред едни от най-утвърдените имена сред марките точила в световен мащаб. Lansky USA продължават да разработват нови технологий и да въвеждат иновации в заточващите инструменти, използвани по време на лов, на открито, в кухнята, на работното място. Известни с професионалните си комплекти, осигуряващи прецизно заточване на Вашия нож. Независимо дали това е ловен, тактически, джобен, кухненски нож или нож за риболов. Освен своите професионални комплекти, Lansky предлага и удобни за употреба компактни джобни точила, точила за кухненски ножове, масати, както и заточващи камъни за градински сечива. Точилата Lansky са в множество разновидности: диамантени, карбидни, керамични, арканзаски камък.
Не е необходимо да сте професионалист, за да заточите ножа си перфектно! Просто използвайте Lansky!

Тук накратко ще Ви разясним за видовете точила на Lansky и техните характеристики:

 

Камъни за заточване Lansky: Използват се от по – опитни хора в заточването. При тях се налага ъгъла на заточване сами да си го определяте. Лански имат голямо разнообрази от камъни за заточване, които се различават по форма, размер и материал, от който са изработени (диамант, керамика и естествен арканзас).

 

Системи със зададен ъгъл на заточване Lansky: Сигурни, лесни и удобни за употреба! Създадени от Артър Лански Ливайн преди повече от 35 години за професионално и прецизно заточване. Системите на Lansky са изключително лесни за използване и с контролиран ъгъл на заточване, предназначени са за поддръжка на режещи инструменти и ножове. Заточването при тях е в три стъпки: 1. Прикрепване на инструмента за стягата; 2. Прикрепване на пръчица за удължаване към заточващия камък; 3. Заточване и от двете страни. Ъглите за заточване на няколко, като сами може да изберете ъгъла от който се нуждаете:

Ъгъл на 17° - Той се препоръчва за ножчета за бръснене, скалпели и други подобни инструменти.  Осигурява изключително остър, но деликатен ръб.
Ъгъл на 20° - Обикновено се използва за ножове от по-високо качество и осигурява отлично режещ ръб на кухненските инструменти и ножовете за филетиране.
Ъгъл на 25° - Това е най-използваният ъгъл за заточване на ножове. Препоръчителен е за повечето ножове, които се нуждаят от трайни и остри ръбове. Идеален е за ловни и аутдоор ножове.
Ъгъл на 30° - Изключителен ъгъл за ножове, които се използват при тежки и екстремни условия. Подходящ за инструменти, режещи картон, тел или килими.

 

Масати Lansky: Предназначени са за усъвършенстване и поддържане на остър ръб на острието, но не и за прецизно и професионално заточване. Lansky разполагат с голяма гама масати, като сред тях има сгъваеми и телескопични.

 

Джобни точила Lansky: Предимно се използват за бързо заточване на ножове. Изключително са подходящи за навън сред природата. Съществуват различни джобни точила Лански за заточване на обикновени ножове, ножове за филетиране, ножове със серетирани остриета, както и за заточване на риболовни кукички. Комбинираните джобни точила като Blademedic и QuadSharp са способни да се справят с всяка от тези задачи.