Полуавтоматичната карабина MMR на Mossberg

В град Норд Хевън, Кънектикът – “O.F. Mossberg and Sons. Inc.”, създават перфектната съвременна спортна полуавтоматична карабина MMR в калибър 5.56mm NATО/.223 Rem. , която се предлага в три модела. Тази полуавтоматична карабина се характеризира с 13 инчова (33см) ложа, която комбинира комфортен и тънък профил с разнообразната Magpul M-LOK система (модулна заключваща система за монтаж на аксесоари)  и стандартна горна релса по цялата дължина; Magpul MOE+  ръкохватка; Magpul MOE полимерен спусъчен предпазител; 6-позиционен регулируем или фиксиран LOP на приклада; 16,25"(41.3см) цев с дулен компенсатор модел А2 и 30 патрона  вместимост на пълнителя (предлага се и с пълнител с 10 патрона), като може да се закупят отделно 5 и 10 зарядни пълнители.

 

Най-новата версия на съвременна спортна карабина е идеална за лов или спортна стрелба. Стандартните характеристики на Mossberg MMR карабината включват "direct-impingement gas system" - презареждане посредством директно отвеждане на газовете през порт в средната част на цевта и оттам през газовата тръбичка с директно въздействие върху затвора т.нар директна ударно-газова система - за надеждна и гладка работа; плаваща, бутоно-нарезна, изработена от въглеродна стомана  цев с 1:8 стъпка на нарезите; премахващи се и регулируеми посредством релси мерни прибори (преден мерен прибор с корекция по вертикала и заден мерен прибор с възможност за коригиране в хоризонтално и вертикално направление); едностепенен спусък както и черно фосфатно-анодно метално покритие удължаващо експлоатационния период на оръжието. Пикатини релсата разположена по цялата дължина дава възможност да пригодите своя MMR по Ваши предпочитания като добавите алтернативна мерна система и/или допълнителни аксесоари. Вариантите за приклад включват 6- позиционен регулируем (10 1/2 (26.7см) - 14 1/4"(36.2см)) или фиксиран LOP (13 7/8"(33.3см)) в комбинация с по-тънкия профил на 13-инчовата (33см) ложа.  Прикладът и ложата са с черно антирефлексно покритие, което допринася за липсата на отблясъци и по-голямо удобство при стрелба.

 Magpul MOE (Magpul оригинална "екипировка") оборудването подчертава модулността и комфорта на Mossberg MMR карабината. Magpul МОЕ M-LOK системата е заложена в новата ложа на Mossberg за улесняване монтирането на секциите с пикатини релси и монтирането на M-LOK съвместими аксесоари посредством M-LOK слотове. Ръкохватката MOE+ и спусъчния предпазител осигуряват ергономичност, плътност и сигурност на захвата благодарение на анти-плъзгащата накатка.

 

Предлаганият модел от нас включва:

- MMR карабина 65074 с 6 позиционен регулируем приклад; дулен компенсатор модел А2;  пълнител с вместимост 30 патрона.

Тази многофункционална съвременна спортна карабина е създадена за комфорт и с всички съществени характеристики, независимо от сферата на ползване - за лов, спортна стрелба или лична сигурност.