Патрони Brenneke

Какво отличава Бренеке” от всички останали?
От самото си създаване през 1895 г. „Бренеке” е технологичен лидер в разработването на ловни куршуми за гладкоцевно и нарезно оръжие. Преди повече от 112 години са проектирали и изработвали модерни и мощни куршуми за лов, като продължават да правят същото и днес. Това е единственият утвърден производител на патрони и куршуми за гладкоцевно и нарезно оръжие, който все още е германска собственост и е базиран във Федералната Република. И до ден днешен собствениците на компанията са наследниците на нейния основател.

От куршуми към амуниции
В началото Brenneke е произвеждал само ловни куршуми за гладкоцевно и нарезно оръжие. Продавал е продуктите си на известни производители на амуниции, които са ги интегрирали в своите собствени продукти. Но за да отговорят по-добре на нуждите на ловците, решили сами да произвеждат патрони готови за употреба. Следователно, в магазините по целия свят ще срещнете, както продукти на други производители, съдържащи „Бренеке” куршуми за гладкоцевно и нарезно оръжие, така и разработени и напълнени оригинални патрони „Бренеке”.

Патрони за гладкоцевно оръжие
Откакто през 1898-а г. Вилхем Бренеке е въвел този тип куршум в масова употреба, „Бренеке” значително са подобрили и оптимизирали неговото изобретение. Днес, този куршум е повсеместно използван за подборен лов, лов от засади и гонки. Слъговете на „Бренеке” (с изключение на патроните “Gold” и “SuperSabot”) са подходящи за всички типове шокове. Дори и твърде тесните шокове не са проблем! Дизайнът на слъговете на „Бренеке” с тяхното оребряване под ъгъл не цели да предизвика завъртане, а да гарантира безпроблемно преминаване през дулното стеснение. 

Патрони за нарезно оръжие
Изборът на правилния куршум е от голямо значение, ако искате да имате успешен лов! „Бренеке” предлага два типа куршуми. TIG и TUG спадат към т.н. двуядрени снаряди с частична фрагментация. При тези куршуми, по-меката фронтална сърцевина се пръска в тялото на животното, докато твърдата задна част остава цяла и често излиза от тялото. Куршумът TOG, от друга страна, е проектиран за максимално проникване и експанзия. С оглед на това, неговата сила се държи на контролирана деформация – във формата на гъба, при което той запазва почти цялата си първоначална маса. Безоловният куршум TAG е високоефективна алтернатива на стандартните куршуми за карабина. Той отговаря на изискванията на онези ловци, които търсят ефикасен снаряд с мощно поразяващо действие подходящ за всякакъв дивеч и стрелба от всякакви разстояния. Всички гладкоцевни куршуми „Бренеке” се отличават с уникална точност и сила на поразяване. Това е гаранция за добри попадения в лова на едър дивеч, дори при недотам добро прицелване и по-големи разстояния. Благодарение на тази висока степен на успеваемост, куршумите за карабина на „Бренеке” се използват за почти всеки вид дивеч, съществуващ по света.

Качество, неподлежащо на имитация
Патроните на „Бренеке” често се имитират заради уникалните им свойства.  Въпреки това, в повечето случаи качеството на имитацията е далеч от това на оригинала. Защото над 112 години опит не може да се имитира. Ето защо препоръчваме винаги да ползвате оригинални боеприпаси на „Бренеке”.