Карабините Mossberg Patriot

В град Норд Хевън, щата Кънектикът,  повече от 100 години, най - старата семейна американска фирма -  производител на огнестрелни оръжия “O.F.MOSSBERG&SONS.INC." представя добре проектирани, с надеждни характеристики оръжия със системи на възпламеняване " Centerfire " и " Rimfire ".  Сега Mossberg анонсира раждането на нова класическа болтова карабина -  "Patriot". Тази серия традиционен стил карабини съчетава най-желаните характеристики от предишните модели на Mossberg. Новаторската инженерна платформа, включва характерно гладко движение на затвора, нов дизайн на топчето на болта и вдъхновен от ловците класически стил на приклада. Над 60 модела в 11 от най - популярните калибри, са създадени за да задоволят потребностите на всеки ловец.  Най - новият калибър - 375 Ruger. се прилага в моделите  Bantam ™,  Super Bantam ™, Vortex® Optics-scoped combos,  в това число и съвременния „Patriot“. В основата на серията „Patriot” са доказалите се плъзгащи болтови затвори със спираловидни канали, намаляващи триенето при презареждане. Карабините са снабдени с олекотени полимерни пълнители, с 4 патрона вместимост.

Цевите на Mossberg Patriot са студено ковани, бутално нарязани, със стандартен контур и са свободно-плаващи. Характерна особеност при изработката им е специфичното фасетиране на върха и флутирането – увеличаване на външната повърхност, за по – бързо охлаждане. Mossberg използва за изработка на цевите на своите карабини въглеродна стомана. Финишът на оръжията се предлага в матова оксидация или патентования от Mossberg  "Marinecote" -  защитен слой. 

Всяка болтова карабина "Patriot" разполага с Mossberg патентованата LBA ™ (Lightning Bolt Action ™) -  регулируема спусъчна система за плавно спускане, която е лесна за настройка, с вариращо усилие на спускане от 0.9кг до 3кг.

Mossberg налага като стандарт при оръжията си флутирания затвор, weaver базите за монтиране на допълнителен мерен прибор, регулируемите фибро-оптични мерници (при определени калибри) и накрайниците за прикачване на антабки.

Серията „Patriot” има атрактивен дизайн на прикладите с грациозни линии на класическа ловна карабина и модерно излъчване на ръкохватката, постигнато чрез специфична накатка. Традиционният дизайн на приклада има прав гръб, заоблени ръбове и повдигнати страни за по – бърз прицел и по-голям комфорт при стрелба.  Гуменият задтилник на приклада осигурява значително намаляване на отката.  Прикладите се изработват от орех, полимер или износоустойчив ламинат. Предлагат се и в камуфлажна окраска. Моделът “Patriot” на Mossberg притежава ръкохватка на болта, завършваща с топче, на което също е направена накатка. Това спомага както за сигурен хват при презареждане, така и за безпроблемно боравене с ръкавици при стрелба. Отличително за карабините с орехов и ламиниран приклад на Mossberg е използването на напречен болт за сигурност при закрепване на приклада.

Налични калибри:

.22-250 Rem, .243 Win, 7 mm - 08, .308 Win, .25-06 Rem, .270 Win, .30-06 Sprg, 7 mm Rem Mag, .300 Win Mag, .338 Win Mag и .375 Ruger.   

 

Гамата “Patriot” включва иновативната карабина Mossberg Super Bantam, със система за регулируема дължина на приклада (L.O.P.) и компактния Bantam модел идеален за млади ловци или възрастни, които предпочитат по – къс приклад. Тези младежки предложения на приклада са на разположение в орех, черна синтетика и камуфлаж.

Насладете се на "Patriot " серията на Mossberg, съвършено съчетаваща класика и съвремие.