Как да използваме оксидацията на Ballistol

Полезната новост, както за оръжейни майстори, така и за всички ловци и спортисти, които желаят да поддържат своето оръжие в идеален вид!

Оксидация Quick Browning Ballistol

Студената оксидация Quick Browning е подходяща за желязо и стомана. Процесът на оксидиране е в рамките на 10 минути от подготовката до завършването. Следователно Ballistol Quick-Browning спестява време и пари. Ballistol Quick Browning гарантира трайно и устойчиво на износване оксидирано покритие на всички стоманени части на вашето оръжие.

Приложение:

Оръжието трябва да се обезмасли внимателно с Robla Cold Degreaser. След това нанесете Ballistol Quick Browning с капкомер или апликатор върху частите, които ще оксидирате (имайте предвид, че Ballistol Quick Browning не работи върху стомана, съдържаща повече от 3% хром). Оставете да реагира около 3 минути, докато се образува жълто-белезникаво покритие. След това го измийте с вода, подсушете с мека кърпа и нанесете Ballistol Universal Oil или Gunex. Готово!

Ballistol Quick Browning гарантира трайно и устойчиво на износване покритие.

Продукти, които може да използвате в процеса на подготовка за оксидиране!

Стоманена вълна

За още по-добри резултати, може предварително да подготвите основата, като използвате фина стоманена вълна. При подготовката на метала за оксидиране трябва да използвате много фина стоманена вълна със степен на едрина № 00. Също така за смазване на вече оксидираните части, тази стоманена вълна е първият избор.

Обезмаслител Robla Cold Degreaser

Студеният обезмаслител Ballistol разтваря масла, мазнини, сажди, никотин и засъхнали, смолисти маслени остатъци от дизелово гориво и други органични замърсявания по метални, пластмасови, стъклени и други повърхности. Така че студеният обезмаслител се използва и като универсален почистващ препарат.

Студеният обезмаслител Ballistol е идеално средство за предварителна обработка на повърхности преди обработка с други средства като лакове, оксидация и др. Студеният обезмаслител Ballistol отстранява и остатъци от лепило и стикери.

Ballistol Universal Oil е препарат с изключително широко приложение.

С алкалния лек филм осигурява защита на метала от корозия. Благодарение на ниското си повърхностно напрежение и ниския вискозитет ефикасно прониква и в най-малките цепнатини на метала и го защитава от ръжда. Ефикасно смазва. Използването на препарата върху кожа я предпазва от втвърдяване и изсъхване. Неутрализира таниновата киселина в кожата, прави я по-еластична. Универсалното масло защитава, съхранява и освежава всички естествени дървени повърхности. Предпазва от корозията на влагата и влиянието на насекомите. Смазва и защитава пластмасови детайли, полимери и каучук. Не оставя мазен филм. Почиства остатъци от прах, мед, олово и нагар. Разтваря остатъци от стари бои и масла. Изключително подходящ за почистване и поддръжка на всички видове оръжия.

Оксидация Aluminium Bluing Ballistol

Аluminium Bluing е подходяща за оксидиране на повърхности и е лесно за използване, дори и от хора, които не са оръжейни майстори. Черното полирано покритие за алуминиеви сплави е устойчиво на абразия и издръжливо. Оксидацията за алуминии е идеална за поправка на драскотини и точки на триене, но също така и за повторно оксидиране.

Процесът на оксидиране, може да се повтаря, до постигане на желания от вас резултат!

Продуктът впечатлява с изключително лесното си нанасяне. Единственото нещо, което трябва да се отбележи е, че повърхностите трябва да бъдат обезмаслени преди оксидиране. Обезмаслителят е подходящ за това. Оксидирането е много ефективно. За един квадратен метър са необходими само около 100 ml.

Оксидация Quick Nerofor Ballistol

Nerofor e бърза оксидация, подходяща  за мед, месинг и бронз

С Nerofor на Ballistol лесно оксидирате бронз, мед и месинг за няколко минути. Nerofor Quick-Browning създава устойчив на абразия и безупречен цвят.

Медта и месингът стават в зависимост от времето на експозиция кафяви респ. тъмно кафяво.

Чрез използването на масло Ballistol Universal повърхностите придобиват матов блясък.

Приложение:

Металите трябва да бъдат обезмаслени преди нанасяне на Nerofor. Затова препоръчваме да използвате Robla Cold Degreaser. За нанасяне на Nerofor quick browning използвайте апликатор. По-малките и особено гравирани метални части, порепоръчваме да се потапят в оксидацията. Още след една до две минути време на оксидиране, ще видите резултатите. Металът трябва да бъде обилно изплакнат с вода. Сега трябва само да изсушите бронза, медта или месинга с мека памучна кърпа. За да създадете матов блясък, металът вече може да бъде омаслен с универсално масло Ballistol. Излишното масло трябва да се попие с кърпа. Свършен.

При подготовката и обработката на металите, отново препоръчваме използването на продуктите, които описахме в началото на статията!