PARKER-HALE
SKU
40177

Оръжейна смазка Pro-Ferrum 50 ml.

Pro-Ferrum смазва всички части на оръжието, като образува тънък маслен слой. Този слой е достатъчен за гладка работа, но няма да свързва песъчинки или пясък, за да образува абразивна смес.

Наличен
23,00 лв.
  • Марка: PARKER-HALE

    PARKER-HALE

Pro-Ferrum не е традиционно масло, това e смазка с комплексна формула и има широко приложение. Pro-Ferrum се основават на различни активни съставки, които образуват сложно молекулярно съединение. Това съединение е изключително ефективно при разтваряне на оловни и барутни отлагания, капсулиране на вода, защита и смазване на метал.

Pro-Ferrum е проектиран да се разстила върху повърхности и да създаде фин филм, подобен на супер флуид: той образува тънък филм и продължава да пълзи по всяка повърхност и да прониква дори в най-фините празнини. Това е значителна разлика спрямо обикновените оръжейни масла, които имат ограничени проникващи свойства, изискващи внимателно прилагане, за да се гарантира, че всички повърхности са покрити.

Когато се напръска върху мокра повърхност, като мокра цев, Pro-Ferrum разгражда водата на малки капчици и ги капсулира и се получава жълтеникава емулсия. Второ впръскване на Pro-Ferrum замества тази емулсия с маслен филм, който предпазва метала от всякакви по-нататъшни атаки на окисление.

Pro-Ferrum има отлични почистващи свойства. Той прониква и премахва всякакви замърсявания и защитава материала отдолу.

Pro-Ferrum бързо разтваря ръждата и като индикация цветът на течността се променя в оранжев.

Месинг, томбак и олово: куршумите оставят слой в цевта. Pro-Ferrum разтваря тези метални остатъци всеки път, когато се прилага след стрелба. Като индикация цветът на маслото става зелен или сив.

Остатъци от старо масло и грес: Pro-Ferrum разтваря лесно остатъците от старо масло и грес.

Четиристепенна ефективност на желязо и стомана:

Първият етап от ефективната защита на метала е да се почистят областите, уязвими към ранна корозия. Посинените покрития са особено склонни да превръщат потта, пръстовите отпечатъци или влажността в ръжда.

Вторият етап е изграждането на активен неутрализиращ слой. Потта и киселините от барутните отлагания се неутрализират от Pro-Ferrum.

Третият етап е блокиране на активните за ръжда петна чрез неутрализиране на техния електрохимичен потенциал и улавяне на свободни йони. Pro-Ferrum покрива тези петна с хидрофобни, водоотблъскващи работни агенти. Защитата се засилва всеки път, когато се прилага Pro-Ferrum.

Четвъртият етап е защитата на метала с тънък слой масло, за да се предотврати контакт на вода и киселини с металната повърхност.

Мед, месинг и бронз: Защитата им не е толкова важна, колкото при черните метали, но избягването им е от ключово значение за поддържането на естетиката на метала. Pro-Ferrum съдържа специални антикорозионни свойства за тези метали.

Кожа: Тъй като е подходящ за кожата, Pro-Ferrum не уврежда кожата като някои традиционни масла, всъщност омекотява дори чупливата кожа и възстановява нейната гъвкавост.

Дърво: Pro-Ferrum може да се използва в малки количества за дървени приклади и ложи. С няколко капки върху мека кърпа, след това нанесени върху основата, ще бъдете възнаградени с освежен, лъскав външен вид.

Пластмаси: Пластмасите и полимерите, използвани за огнестрелни оръжия, обикновено са здрави материали, но някои пластмаси са склонни да се разграждат, когато са изложени на UV светлина. Pro-Ferrum може да намали това стареене, като осигурява защитна бариера и антиоксиданти.

Pro-Ferrum смазва всички части на оръжието, като образува тънък маслен слой. Този слой е достатъчен за гладка работа, но няма да свързва песъчинки или пясък, за да образува абразивна смес.

Допълнителна информация
Марка PARKER-HALE
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон