BALLISTOL
SKU
236300

Оксидация Quick browning 50ml

Оксидация Quick browning 50ml Ballistol

Наличен
25,90 лв.
  • Марка: BALLISTOL

    Ballistol Universal е разработено през 1904 г. и оттогава се произвежда в Германия по непроменена рецепта, като запазва отличните си свойства вече над 117 години. BALLISTOL е произведен и продаван по света от повече от четири поколения. Първоначално разработен за императорската армия като масло за поддръжка на оръжия, БАЛИСТОЛ скоро стана незаменим домакински лек в Германия, Австрия и Швейцария. Милиони потребители са използвали и експериментирали с BALLISTOL, като по този начин са открили изненадващо много начини и случаи на използването му, също с човешки същества и животни. През 1874 г. Фридрих Вилхелм Клевер, юрист, интересуващ се в областта на икономиката, основава химическия завод F.W. Klever в Кьолн, Германия. Започва да произвежда масла и грес на основата на въглища. Да бъде независим от доставката на сурови материали, той си купува мина за въглища. Около началото на 20 век императорската армия се нуждае от универсално масло, което да бъде не само подходящо за поддържане и почистване на металните части на оръжията, но също за поддържане на дървените приклади и кожени съоръжения. Едновременно с това трябва да служи на войниците като масло за леки наранявания, разкъсвания и натъртвания. Тогава д-р Хелмут Клевер, преподавател по химия в Техническия университет на Карлсруе и син на основателя на химическия завод Klever, успява да създаде формулата за специалното масло. Той измисля името BALLISTOL от комбиниране на техническия термин балистика и латинската дума за масло олеум. И само след кратко време BALLISTOL успява да се утвърди като "чудно масло", поради невероятните си, често чудодейни способности. Маслото е използвано от немската армия от 1905г. до 1945г. Името на марката BALLISTOL оцелява въпреки всички исторически сътресения до ден днешен и е станало израз, технически термин, за ловци, стрелци, риболовци и много други. Не е пресилено да се твърди, че BALLISTOL се е превърнал в синоним на качество и гъвкавост.

Оксидация Quick Browning 50ml

Изключително полезен нов продукт, подходящ за употреба от експерти и любители. Почиства оръжието до такава степен, че става като ново!
Начин на употреба: металните части на оръжието трябва да бъдат обезмаслени внимателно (напр. с ROBLA обезмаслител). След това нанесете от оксидацията с помощта на капкомер или четка (имайте предвид, че не действа върху стомана, съдържаща повече от 3% хром). Оставете за около 3 мин., докато не се образува жълто белезникаво покритие. След това измийте с вода, подсушете внимателно с мека кърпа и нанесете спрей BALLISTOL Universal отгоре. Ако цветът не е толкова тъмен, повторете процедурата отначало. Цветът на оксидацията е тъмно син, почти черен! 
 

Допълнителна информация
Марка BALLISTOL
Вашето мнение е важно за нас
Начало Категории Телефон