АйЕсДи - БГ ЕООД
Меню

Miguel Nieto

Miguel Nieto

Още от древни временаножът е бил неразделна част от човешката дейност и в продължение на хилядолетия е изработката му е била усъвършенствана, а понякога превръщана в изкуство. Днес се наблюдават и двете тенденции – ножове, изработвани за широкия потребител и такива с колекционерска стойност, в които са вложени артистичните виждания на техните създатели. Въпреки всичко ножът е призван да служи на човека, а безспорно ножовете със сгъваеми остриета или както ги наричаме по-простичко джобни ножчета, са много по-удобни за носене. Ето защо всяка реномирана фирма предлага богат избор от тях.

Испанската „Мигел Нието” Miguel Nieto е насочила своите усилия към масовия потребител, но това не пречи част от нейната продукция да притежава и естетически качества. Тя предлага десетки модели ножове със сгъваеми остриета и с различни екстри. Всеки един от тях има своите почитатели, тъй като човешките дейности са разнообразни и в зависимост от тях всеки задоволява потребностите си с подходящия сгъваем нож.

Ще започнем представянето на част от сгъваемите ножове на „Мигел Нието” с два модела от серията „Ергономика” (Ergonomica) – 003 и 005. Това са многофункционални сгъваеми ножове, предназначени за ежедневна употреба. Остриетата им са изработени от неръждаема стомана марка 440С, едностранно заточени и с класическа форма. Чирените на ръкохватката на 005 са ергономични с вдлъбнатини за пръстите на ръката, а на 003 не са. Изработени са от специална никелова сплав, в която са интегрирани по няколко елемента от черна синтетика с цел по-добър контрол. Закрепват се към основата посредством четири нита и имат множество отвори за олекотяване. От дясната му страна има метален клипс за закачане на колан. Двата модела се различават един от друг както по размерите, така и по дизайна на острието и ръкохватката.

Следващият сгъваем нож е моделът 721, който е представител на серията „Кампера” (Campera). Това е многофункционален джобен нож с елегантен дизайн, изключително подходящ за подарък. Острието му е с класическа форма, едностранно заточено и се изработва от стомана марка 440С. Ръкохватката е с извита отдолу форма и е облечена с чирени от дърво, които се закрепват към металната основа с два месингови нита. В предната и задната и част има допълнителни закрепващи елементи от метал с гравирани странични повърхности. Като цяло ножът е предназначен за ежедневна употреба и е един от малкото модели с арт дизайн.

И накрая ще завършим с още един представител на серията „Ергономика” (Ergonоmica) – моделът 057. Това е интересен  многофункционален сгъваем нож, предназначени за ежедневна употреба. Острието му е едностранно заточено отдолу, като в задната долна част има около сантиметър и половина назъбена повърхност, а в горната задна част отвор тип „ухо”, улесняващ изваждането. Изработено е от неръждаема стомана марка 440С и като цяло се отличава от остриетата на останалите модели от серията. Ръкохватката също е с елегантен дизайн и множество екстри. Има ограничител за острието в предния край и отвор за закрепване на шнур в задния. Състои се от две метални части от никел, които се закрепват една към друга посредством два винта. Към всяка част има поставени тънки елементи от накатена черна синтетика, подобряващи контрола върху ножа, които се закрепват към металните основи посредством два по-малки винта. От дясната страна има метален клипс за закачане на колан, който може да се сваля.

Сгъваем нож Miguel Nieto Ranger XXL R011-G10 Survival
Ловен нож Miguel Nieto Trapper 2135-M
Ловен нож Miguel Nieto CHAMAN 140-W
Нож Miguel Nieto Archer 1091-G10 BUSHCRAFT и SURVIVAL
Ловен нож Miguel Nieto 1058 Coyote
Ловен нож 137-C "МИГЕЛ НИЕТО"
Ловен нож 137-G10 "МИГЕЛ НИЕТО"
Ловен нож 137-K "МИГЕЛ НИЕТО"
Ловен нож R-09-B "МИГЕЛ НИЕТО"
Ловен нож 692 MIGUEL NIETO
139,00 лв.
Ловен нож 160-G MIGUEL NIETO
135,00 лв.
Ловен нож 2058-B MIGUEL NIETO
119,00 лв.

Фирмата „Мигел Нието” е (Miguel Nieto) е най-голямата и популярна производителка на ножове в Испания и една от най-известните в Европа и света, като продукцията и се изнася в над 50 страни. Тя предлага разнообразни модели ножове предназначени за лов, риболов, за ежедневна употреба и др., като част от тях са с фиксирани, а част със сгъваеми остриета. При изработката им испанците използват съвременни технологии и висококачествени материали. Остриетата са направени от стомана 440С и AN-58, които са едни от най-добрите неръждаеми стомани за производство на ножове в света. За изрязването и заточването на остриетата се използва лазер, след което се подлагат на специална термична обработка, подобряваща режещите им качества. Ножовете на „Мигел Нието” се отличават с високото си качество и приемливи цени.